Duurzame oplossing voor groei fietsparkeren

Artikel delen

Er wordt steeds vaker gekozen voor duurzame vervoersmiddelen om van A naar B te komen. De fiets draagt, onder andere door de opkomst van de e-bike, steeds meer bij aan het verbeteren van de stedelijke bereikbaarheid en leefbaarheid. Fietsparkeren is hierdoor een belangrijk onderdeel geworden.

Het bouwen van fietsparkeerplekken wordt steeds crucialer. Fietsparkeren is een trend geworden en er is steeds meer ontwikkeling te zien op dit gebied. Veel gemeentes worstelen met het autoluw maken van hun centra. De auto wordt geweerd van de binnenring en parkeren wordt mogelijk gemaakt op de buitenring. Dit betekent dat veel mensen op de fiets naar de binnenstad gaan. Gevolg: men struikelt over fietsen op iedere willekeurige plek.

Fietsparkeerdruk

Vaak staan er in voetgangerszones veel fietsen tegen verkeersborden aan, wat een zeer chaotisch straatbeeld geeft. Door deze situatie ontstaan er steeds meer fietsparkeerplekken. Er is een enorme groei ontstaan in het bouwen van deze parkeerplekken en dit zal zich, zonder twijfel, de komende jaren door gaan zetten.

Om fietsparkeren mogelijk te maken biedt Triflex diverse duurzame oplossingen. De systemen zorgen dat zowel overdekte als open fietsparkeerplaatsen goed beschermd zijn tegen de belastingen die het moet verdragen. Bestand zijn tegen mechanische belasting, waterdicht, scheuroverbruggend, UV-bestendig en slijt- en stootvast zijn een aantal van de vele voordelen.

Kleurrijk parkeren

Opvallend oranje, duurzaam wit of een bleekgroene kleur om de fietsparkeerplaats passend te maken bij de omgeving, voor elke vraag is er wel een oplossing te bedenken. Het kleurenspectrum van Triflex biedt vele kleuren en verschillende afwerkingen. Zo stemt u de vloer optimaal af op de bouwstijl of persoonlijke voorkeur.Triflex biedt vele kleuren en verschillende afwerkingen. Zo stemt u de vloer optimaal af op de bouwstijl of persoonlijke voorkeur.

Meer weten over Triflex’ oplossingen voor (fiets)parkeren? Download dan de brochure of neem vrijblijvend contact op via info@triflex.nl.