Altijd het juiste materieel op het project

Artikel delen

De verschuiving naar het huren van materieel in plaats van eigen aanschaf is onmiskenbaar, zo ervaart ook Xtra Materieel. Directeur Erik Westerhof: “Er gelden aantrekkelijke voordelen bij het huren van materieel, zoals geen opslag, onderhoud en verzekeringen en daar komen in coronatijd gunstige pluspunten bij, omdat bedrijven voorzichtig moeten zijn met investeren in arbeidsmiddelen en deze beter kunnen huren. Daarbij komt nog het sterkste argument voor huren: je kunt altijd het meest geëigende materieel inzetten op een project. Want als je zelf over bepaalde arbeidsmiddelen beschikt, blijken die vaak te klein of te groot, te laag of te hoog of bijvoorbeeld te weinig capaciteit te hebben voor een specifieke klus. Het assortiment van Xtra Materieel is zo breed en modern, dat je uitstekend gesteld staat voor al je taken.”

Je kunt het zo gek niet bedenken of Xtra Materieel biedt uitkomst voor het huren van materieel. Westerhof: “Van hoogwerkers tot steigers, van grondverzetmachines tot elektrisch gereedschap, van hijsgereedschap tot heftrucks, van aggregaten tot heaters en van diamantgereedschap tot tuinmaterieel, wij bieden een compleet pakket. Via one-stop-shopping beschik je over alles wat je nodig hebt voor grondverzet, ruwbouw, afbouw en terrein/tuininrichting. Binnen dit brede assortiment hebben we een aantal specialiteiten, zoals hoogwerkers en steigerbouwladderliften. Als dan bij de herbouw van het dak van het AZ-stadion meerdere hoogwerkers nodig zijn, dan hebben wij er 250 beschikbaar. Maar ook die ene perfect passende hoogwerker voor die incidentele klus.”

Lean begroten

Xtra Materieel bestaat al ruim 22 jaar en heeft een enthousiast team medewerkers dat klaarstaat voor de klanten. “Wij denken mee over de juiste inzet van materieel. Want soms is een steiger geschikter dan een hoogwerker, zeker omdat wij met Xtra Services die steiger voor de schilder, gevelbouwer of renoverend bouwbedrijf ook kunnen opbouwen en demonteren. Dan kun je je focussen op je eigenlijke werk. We bieden goede service, snelle technische ondersteuning bij storingen en wij kunnen een scherpe prijs offreren omdat ons materieel een groot deel van het jaar wordt gebruikt. Dit in tegenstelling tot het meer incidentele gebruik van sommige arbeidsmiddelen die bedrijven in eigendom hebben. Bij een doorlopend gebruik van materieel kunnen wij de verhuurprijzen laag houden. Bij verhuur kun je bovendien overzichtelijk een project begroten. De huurkosten zijn exact inzichtelijk.”

Materieelverhuur heeft een vaste plek veroverd in de bouw- en GWW-sector. “Vroeger hadden bedrijven een eigen materieeldienst. Bouwbedrijven kiezen thans voor huur; dat is makkelijker en efficiënter. De schilder heeft nog zijn eigen kwast en schuurmachine en de rest aan materieel huurt hij. Hij kan op onze werf in Rotterdam van ’s morgens vroeg tot in de vooravond terecht en wij rijden met 6 vrachtwagens door heel Nederland. Zo’n 80% van onze diensten is in de regio groot Rotterdam, maar we verhuren ook in de Eemshaven in Groningen.” Het is een voordeel dat Xtra Materieel snel kan inspelen op situaties. “Onze voorraad is groot. Daarnaast werken wij samen met leveranciers die machines en gereedschappen direct kunnen leveren; ze staan al in onze bekende grijze kleur klaar. Als het dan een paar weken slecht weer is en (af)bouwers en schilders willen binnen werken, dan hebben wij direct veel compacte rolsteigers beschikbaar.”

Duurzaam

Westerhof: “Al ons materieel is relatief jong, goed onderhouden en ziet er tiptop uit. Dat laatste is belangrijk, want dat wekt vertrouwen. We bieden ook het meest moderne, duurzame materieel aan, zoals met een hybride aandrijving, elektrisch en diesel. Zo kun je schoon en stil werken en als de lithiumaccu halverwege de dag onverhoopt leeg raakt, kun je toch doorwerken. Bij onze nieuwe investeringen in materieel is in 9 van de 10 gevallen sprake van een hybride exemplaar. Zo beschikken we over een compleet assortiment hybride hoogwerkers, bieden we met de Jekko 312 een 100% elektrische minikraan met een inzet van 8 uur per dag en brengt de Hinowa 33.17 spinhoogwerker je naar maar liefst 33 meter werkhoogte, volledig op accu’s. Of kies onze fluisterstille generatoren. Onze duurzame oplossingen sluiten perfect aan bij ambities van opdrachtgevers en aannemers. Elektrisch materieel is hot; kijk alleen al naar de eis voor stikstofarm bouwen.”

Het is mogelijk om bij Xtra Materieel voor korte, middellange en lange termijn te huren. “In alle gevallen compleet met duidelijke instructies, want het materieel is in topconditie, maar het moet ook op de juiste manier worden gebruikt. We kunnen desgewenst cursussen bij een bedrijf, op de bouwplaats of bij ons in huis organiseren. Bekijk onze website voor het assortiment en benader ons voor een persoonlijke berekening om te kijken welke overeenkomst het voordeligst is.”

Full-service: verhuur inclusief montage

Het bedrijfsonderdeel Xtra Services is specialist in de montage en demontage van aluminium rolsteigers, aluminium hangbruginstallaties en triangelbruggen. Westerhof: “Wij regelen alles van werkopname, verhuur, transport, verzekering, montage/demontage tot service en onderhoud op locatie. Ook voor de montage van dakrandbeveiliging, regen- en doorwerkkappen en schilder-stellingen kunt u bij ons terecht. Je ziet dat hele woonwijken worden aangepakt waarbij wij per blok woningen de steigers gereedmaken. Dan kan de vakman zich op zijn werkzaamheden richten. Dat is een unieke samenwerking die uitkomst biedt voor efficiënte bouwprocessen.”

Xtra Materieel en Xtra Services
www.xtra-materieel.nl
www.xtraservices.nl