fbpx

Nieuwe stofafzuiging met eigen stroomvoorziening

Artikel delen

Meerwaarde door een hoge bescherming van gebruiker en diens gezondheid: Bosch biedt professionals een uitgebreid systeem voor efficiënt werken zonder aantasting van de gezondheid. Het assortiment voor stofvrij boren wordt nu voor de eerste keer uitgebreid met een accu-stofafzuiging met eigen stroomvoorziening: de GDE 18V-26 D Professional.

Deze past op de vijf meest gangbare Bosch boorhamers in de twee-kilo-klasse en beschermt de vakman betrouwbaar tegen stof bij het boren op bijvoorbeeld steigers en hefbruggen of op andere moeilijk toegankelijke plaatsen. De stofafzuiging is ook bij uitstek geschikt voor professionals die vaak van bouwplaats naar bouwplaats onderweg zijn: ze kunnen de extra stofzuiger achterwege laten.

Er worden vier adapters voor verschillende toepassingen meegeleverd: twee voor kleinere boordiameters van vier tot 16 millimeter en twee voor de grotere diameters tot 26 millimeter, telkens voor machines met wissel- of vaste boorhouder. Er kan indien nodig ook een verleng- stuk worden gebruikt, zodat boren tot een lengte van 265 millimeter kunnen worden gebruikt. De GDE 18V-26 D Professional, die werkt op krachtige 18-volt-accu’s, voorziet daarmee in vergelijking met gangbare concurrerende modellen in het breedste toepassingsspectrum wat betreft boordiameter, -diepte en -lengte.
De afzuiging wordt met de aan/uit-schakelaar gestart en kan voor verder gebruik op de machine blijven zitten. Deze kan comfortabel met een druk op de knop worden losgemaakt.
De stofopvang heeft een inhoud voor het stof van maximaal 20 gaten met een diameter van 12 millimeter en een diepte van 50 millimeter en kan met enkele handelingen worden leeggemaakt. De HEPA-filter wordt voor reiniging eenvoudig uitgeklopt.

Bosch
www.bosch-professional.com