In de spotlight

Producten
Artikel delen

Urban living in Amsterdam Diemen

Stedelijk wonen in de eenentwintigste eeuw. Het nieuwbouwproject OurDomain, grenzend aan de Campus Diemen Zuid, beantwoordt de vraag naar de ‘nieuwe’ woonbehoeften van young professionals en studenten. Drie complexen die verschillen van elkaar in hoogte en grootte, dragen bij aan het stedenbouwkundig ontwerp van de regio en bieden huisvesting aan honderden jongeren. De in totaal meer dan 770 woningen zijn inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen.

De hoogteverschillen, stijlen en kleurstellingen zijn per complex individueel vormgeven.

Het concept van OurDomain wil de balans tussen modern gedeeld wonen en persoonlijke ruimte belichten, dat een integraal onderdeel is van het leven in de stad. De woningen zijn een trendsetter op het gebied van servicewonen, dicht bij het stadscentrum gelegen met handige verbindingen naar het openbaar vervoer en een breed scala aan faciliteiten die de snelle, stedelijke levensstijl van de jonge bewoners verrijken. De faciliteiten zijn onder meer flexibele werk- en studieplekken, een fitnessruimte, bars, restaurants, een wasserette, een supermarkt, parkeergelegenheid, 24-uurs bewaking en een servicebalie.

Moderne baksteenarchitectuur

De speelse hoogtevariatie versterkt de vriendelijke sfeer tussen de gebouwen en zorgt voor eenheid met de bestaande omgeving. Het gebruik van verschillende kleuren en texturen van het metselwerk versterkt een uniform beeld van het leven op de campus. Het ontwerp voor OurDomain Amsterdam Diemen is gebaseerd op duurzame woonoplossingen, flexibiliteit, service en comfort gecombineerd met gedeelde voorzieningen.
In plaats van traditionele bakstenen zijn minerale steenstrips van Sto toegepast. Naast het individuele baksteenuiterlijk van de gevel behaalt het ook een hoge isolatiewaarde door het buitengevelisolatiesysteem. Daarentegen zijn de minerale steenstrips veel dunner en lichter dan de traditionele gevelsteen, en dus goed toepasbaar op prefab gevels.

Door prefabricage van de gevels werden diverse patronen en verspringingen mogelijk gemaakt.

Prefabricage van gevels

De gevels zijn vervaardigd met prefab houten gevelelementen van leverancier WEBO uit Rijssen. Sinds 2014 produceert WEBO complete gevelelementen voorzien van houten, hout-aluminium, aluminium of kunststof kozijnen en bekleding van zowel hout, stucwerk of minerale steenstrips onder het merk Steigerloos® Bouwen. De gevelelementen worden in zijn geheel in de fabriek geproduceerd en worden als complete gevels bij zowel woningen als gebouwen tot en met 70m hoog, zonder steiger, gemonteerd. Dat biedt naast deze voordelen zoals de bouwtijdverkorting en binnenstedelijke toepasbaarheid, ook nog eens ontwerpvrijheid en dat is goed terug te zien in de diverse kleurstelling

Sto Isoned

www.sto.nl/

BouwTotaal