fbpx

Vakkundige keuring van gereedschappen en arbeidsmiddelen

Artikel delen

“Denk niet te licht over veiligheid van materieel dat je misschien al jarenlang probleemloos gebruikt. Een jaarlijkse keuring is niet alleen verplicht, maar vergroot je eigen veiligheid en verschaft je toegang tot projecten waar de opdrachtgever en hoofdaannemer consequent op arbeidsomstandigheden en veiligheid letten.”

Martijn Hagen verzorgt als onafhankelijke, gecertificeerde keurmeester met z’n onderneming Hagen Keuringen inspecties van elektrisch gereedschap en/of arbeidsmiddelen conform de Richtlijn arbeidsmiddelen. “Wij keuren elektrisch gereedschap op locatie, in een ruime straal rondom Hilversum. Van kleine opdrachten van enkele apparaten tot omvangrijke keuringen van allerlei bouwmaterieel en van een systematische keuring van het gereedschap in de hele vloot bedrijfswagen tot een check van alle door de aannemer ingeschakelde ZZP’ers, omdat die aannemer zeker wil zijn van een veilig gebruik van arbeidsmiddelen op z’n project. Ik probeer de keuringen praktisch en flexibel in te passen, zo nodig ’s avonds buiten de werkuren. Een praktische oplossing is voor alle partijen het voordeligst.”

Daarnaast wil Martijn graag meedenken. “Uiteraard wordt alles conform de normen gekeurd. Maar ik heb bijvoorbeeld altijd stekkers, snoeren en popnagels bij mij om ter plekke een apparaat of een ladder te repareren als dat kan. Want de vakman wil zo snel mogelijk verder met z’n werk. Het is daarom eigenlijk onbegrijpelijk dat je in de praktijk ziet dat mensen werken met machines waarvan de snoeren tot op het koper blootliggen. Dan speel je met je eigen veiligheid. Met Hagen Keuringen inspecteren wij jouw gereedschappen snel en voor een zeer scherpe prijs.”

Martijn besluit: “Je kunt zelf ergens een testapparaat aan hangen, maar elk object vraagt expertise bij de keuring. Neem de verschillen tussen een ladder, trap, steiger, valharnas, hijs- en hefmiddelen en elektrische machines. Wij keuren alles vakkundig en helpen mee dat de veiligheid op orde is.”

Hagen Keuringen
www.hagenkeuringen.nl