Levering koppeltrailer met breedplaatvloeren

Artikel delen

Nadat de breedplaatvloeren met een koppeltrailer naar de bouwplaats zijn gebracht, kan de koppeltrailer daar blijven staan. Hierdoor kan de aannemer het lossen en plaatsen van breedplaatvloeren optimaal in zijn eigen planning meenemen. Dycore heeft deze service aangeboden bij de bouw van 46 energieneutrale herenhuizen in het centrum van Den Haag.

Tekst: ing. Frank de Groot
Beeld: Dycore

De energieneutrale herenhuizen (EPC 0 tot 0,2) worden gebouwd in Binck Eiland. Deze woonwijk vormt dé nieuwe woonplek vlak bij het centrum van Den Haag en dicht bij Voorburg en Rijswijk. Het deelproject Binck Plaats, fase 2 van de realisatie van Binck Eiland, omvat de 46 energieneutrale herenhuizen. Dycore levert ribbenvloeren, breedplaatvloeren en kanaalplaatvloeren aan dit bijzondere project.
Het project is ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Binck Zuid BV; een samenwerking van projectontwikkelaar VORM, BPD en Local. Het ontwerp van de 46 exclusieve woningen is van Klunder Architecten. Naast de herenhuizen wordt een parkeergarage met 247 parkeerplaatsen en een daktuin van meer dan 5.500 m2 gerealiseerd. De bouw is in handen van VORM Bouw B.V.

Koppeltrailers

Voor de aanlevering van de breedplaatvloeren is gebruikt gemaakt van koppeltrailers, die op de bouwplaats achterblijven. Dit heeft meerdere voordelen. Zo is de aannemer flexibel in het tijdstip van monteren. Aanlevering van de vloeren kan ook plaatsvinden buiten de spits, wat de vermindering van de uitstoot van CO2 ten goede komt. Daarnaast kan door het gebruik van koppeltrailers zonder tijdsdruk gelost worden en is er daardoor meer tijd om bijvoorbeeld de valbeveiliging te bevestigen.


Het gebruik van koppeltrailers is met name geschikt voor projecten waarbij er een vracht per dag of twee dagen wordt geleverd, in lange series achter elkaar door. Het is niet wenselijk meerdere vrachten per dag te plannen. Er moet namelijk ruimte zijn voor twee trailers, zodat een volle trailer geplaatst kan worden en de lege trailer mee retour genomen kan worden.