Doordacht gevelisolatiesysteem heft koudebruggen op

Artikel delen

Bij het (na-)isoleren van gevels wordt nog te veel gekeken naar enkel de RD-waarde van isolatiematerialen. Dit terwijl er de eisen zijn gebaseerd op de Rc-waarde (het isolerend vermogen van de totale constructie). Er wordt te weinig rekening gehouden met de impact van thermische onderbrekingen. Het gevolg: De gerealiseerde Rc-waarde kan enkele punten lager uitvallen dan geëist. Dus mogelijk voldoet u dan niet aan de eisen uit het Bouwbesluit.

SlimFort biedt uitkomst

SlimFort is een innovatief gevelisolatiesysteem van IsoBouw voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de isolatieplaten, voorzien van vier geïntegreerde metalen beugels, kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.
Door de ononderbroken isolatieschil isoleert SlimFort optimaal. Meestal zijn slechts 2,8 schroeven per m2 nodig. Met de impact van deze schroeven op de Rc-waarde is al rekening gehouden bij de samenstelling (dikte) van SlimFort.

Kinderlijk eenvoudig, snel en optimaal geventileerd

Traditionele gevelisolatiesystemen kennen een tijdrovende verwerking. SlimFort is tot 50% sneller. Er wordt geen folie gebruikt en het houtaandeel is tot 75% lager. Ook is er 15% minder isolatiemateriaal nodig omdat koudebruggen niet gecompenseerd hoeven te worden. In de huidige 1,5 meter samenleving is een bijkomend voordeel dat SlimFort probleemloos door één persoon gemonteerd kan worden.

Handige rekentool

IsoBouw heef een rekentool ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig overzichtelijke materialenlijsten kunt samenstellen. Deze lijst is geheel afgestemd op uw projectspecifieke uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld de gewenste Rc-waarde, het gewicht van de gevelbekleding, gebouwhoogte etc. U vindt de tool via slimfort-tool.isobouw.nl/