Een revolutionaire lichtgewicht jas

Artikel delen

Wie wil innoveren, moet af en toe dromen en naar buiten kijken. Naar de sterren en daar voorbij. Strikolith is erin geslaagd om een baanbrekend O2-gevelisolatiesysteem te ontwikkelen dat niet alleen voordelen heeft voor de eindgebruiker, maar ook voor de vakman. En dat alles onder het motto: ‘goed werk hoeft geen zwaar werk te zijn’.

Tekst: Roel van Gils
Beeld: Strikolith

huis

De lichtgewicht hecht- en grondmortel zorgt voor de meest optimale hechting en spanningsverdeling en onze lichte spachtelpleister voorziet de gevel van een klasse uitstraling.

“Zware emmers tillen, knielend werken en ongemakkelijke houdingen: ruim 90 procent van de stukadoors beoordeelt zijn werk als zwaar”, zegt Roy van den Oetelaar van Strikolith. “Ook de lange dagen, een hoge werkdruk en een lange loopbaan vragen veel van het lichaam. Tijd voor verandering, vinden wij. Het Comfort O2-gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in en vormt de maximaal isolerende jas van het gebouw. Deze jas is verder voorzien van hoogwaardige isolatieplaten van polystyreen of minerale steenwol. Voor een aangenaam woonklimaat: in de winter lekker warm, in de zomer altijd koel.”

Het Comfort O2-gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in en vormt de maximaal isolerende jas van het gebouw.

Lichter

Het baanbrekende van het gevelisolatiesysteem? Strikolith maakt gebruik van een slimme innovatie die nog nooit eerder is toegepast in stukadoorsproducten. Zuurstof is het hoofdbestanddeel van twee onderdelen in de Strikotherm O2-lijn. Van den Oetelaar: “Deze bevatten minuscule korrels die samen een extreem licht en sterk product creëren. Meer lucht, dus minder gewicht en lichter werk. En zónder in te leveren op kwaliteit. De lichtgewicht hecht- en grondmortel zorgt voor de meest optimale hechting en spanningsverdeling en onze lichte spachtelpleister voorziet de gevel van een klasse uitstraling.”
Dat maakt O2 volgens Van den Oetelaar maar liefst 40 procent lichter dan soortgelijke producten. “Hierdoor bieden we fysieke verlichting. Dit maakt het mooie, maar zware stukadoorsvak, een stukje lichter. Zo wordt werken draaglijker dan ooit. Ook is de vakman veel productiever dan met andere gevelisolatiesystemen. Dankzij het lage verbruik van onze producten maak je meer meters met minder kilo’s. Maximale opbrengst tot de laatste milligram.”

huis en tuin

Strikolith

Strikolith is fabrikant en leverancier van gevel-, wand- en plafondafwerkingen. Van den Oetelaar: “We opereren in de markt van de natte afbouw en drie hoofdmarkten, te weten: stucmaterialen voor binnen en buiten (Strikolith), gevelisolatiesystemen en -afwerkingen (Strikotherm) en restauratieproducten (Bofimex). Wij maken Nederland op een duurzame manier mooier voor iedereen. Goed luisteren naar onze klanten en continu actief innoveren, dat helpt ons. Met op maat gemaakte producten en diensten geven we gehoor aan de eisen en wensen van de wereld van morgen.”

Strikolith
https://www.strikolith.com/