In de spotlight

Producten
Artikel delen

Compacte en slim weggewerkte buitenunit voor warmtepompen

In bestaande bouw, of in nieuwbouwprojecten kunnen ‘lastige situaties’ ontstaan voor toepassing van warmtepompen, en dan met name de buitenunit. Denk in dit verband aan geluidsoverlast, ruimtetekort of uiterlijk. Juist voor deze situaties, maar ook voor opdrachtgevers die van eenvoud houden, is de HydroTop ontwikkeld.


De HydroTop neemt weinig ruimte in beslag en integreert naadloos in het dak van de woning. Een warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht, waarbij de buitenunit is ingebouwd en de binnenunit zo dicht mogelijk bij de HydroTop wordt geplaatst.

De combinatie wordt – alsof het een dakraam is – via een opening in het dak geplaatst. Het gedeelte dat energie uit de buitenlucht wint, steekt circa 15 centimeter boven het dak uit. De HydroTop kan worden voorzien van verschillende verwarmingscapaciteiten. Indien gewenst kan de afdekkap in een kleur worden gespoten, waardoor deze bijna volledig wegvalt tegen de ondergrond. De HydroTop is verkrijgbaar in vier varianten: een 1-fase toestel met een verwarmingscapaciteit van 3 kW, 5 kW, 7 kW en 9 kW.

Een andere eigenschap van de HydroTop is het snelle en eenvoudige plaatsen, dankzij de prefab-productie. Een belangrijk pluspunt van de HydroTop is de bereikbaarheid voor service en onderhoud. Dit kan bij de HydroTop volledig van binnen in de woning. Het systeem is integraal te combineren met de afvoer van de mechanische ventilatie of de wtw-unit. Kortom: een compacte, esthetische verantwoorde en geluidsarme warmtepomp.

Voor meer informatie kijk op de website of stuur een email naar info@dhps.nl

BouwTotaal