Praktische systeemvloer biedt vrijheid voor grote overspanningen

Artikel delen

Duofor biedt naast het succesvolle Combifor Flex vloersysteem nu ook de Combifor Fix systeemvloer voor renovatie en nieuwbouw. Bij de Flex wordt onder de stalen liggers een Thermostrip aangebracht als drager van standaard isolatieplaten, ideaal als men de hart-op-hart afstand wil kunnen variëren. Bij de Fix is sprake van isolatiebroodjes met een vaste hart-op-hart maat van 488 of 610 mm, gebaseerd op de gangbare plaatmaten.

Duofor-directeur Eddie Pieters: “Dit maakt de verwerking nog sneller en makkelijker en leidt tot een isolatiewaarde tot Rc=5 voor de vloer. In vergelijking met andere systeemvloeren zorgen de door ons ontwikkelde lichtgewicht stalen liggers voor een hoge stijfheid, tussen de 35 en 55% hoger dan vergelijkbare stalen liggers voor systeemvloeren.”
De stalen liggers zorgen ervoor dat de systeemvloer in feite geen betonnen druklaag met wapening nodig heeft om de vereiste constructieve stijfheid te halen. Een afwerklaag van houten beplating of zwaluwstaartplaten met mortel/zandcement is al voldoende. “Je bent op voorhand verzekerd van een stabiele en stijve vloer. Dit laat onverlet dat je die betonnen afdeklaag wel kunt inzetten voor nog meer constructieve stijfheid. In geval van onze Combifor systeemvloer reik je dan tot extra grote overspanningen. Of kies voor houten afdekplaten als droge bouwwijze om snelheid in je proces te winnen. Je bent met onze systeemvloer veel vrijer in je keuze voor alle oplossingen.”
“We kregen de vraag vanuit de markt of onze Combifor systeemvloer ook met standaard broodjes mogelijk zou zijn. Daarom hebben wij de vloer doorontwikkeld in het type Fix. Op basis van dezelfde stalen liggers als de Flex, zodat dit voor de uitvoerende bouw en bouwmaterialenhandel eenvoudig werkt. De eerste pilotprojecten worden nu met de Combifor Fix uitgevoerd. Begin volgend jaar is dit type systeemvloer leverbaar.”

Duofor
www.duofor.eu