Vloerisolatie van milieuvriendelijker PUR-schuim

Artikel delen

Een van de snelste en relatief meest eenvoudige manier om de energielasten in huis omlaag en het comfort omhoog te brengen is door middel van vloerisolatie. Bestisol is al ruim 35 jaar specialist op het gebied van isoleren. En dat zeer tot tevredenheid van zowel particuliere als zakelijke klanten. Men kan bij Bestisol terecht voor spouwisolatie, bodemisolatie, dakisolatie, en ook vloerisolatie.

Voor de vloerisolatie gebruikt Bestisol PUR-schuim, dat wordt gevormd door een chemische reactie van twee afzonderlijke basiscomponenten, een zogeheten polyol en een isocyanaat. Beide stoffen zijn vloeibaar en reageren spontaan, wanneer zij bijeen worden gebracht. Door hier een blaasmiddel toe te voegen worden gasbellen gevormd, die bij uitharding een perfecte isolatielaag vormen tegen de vloer aan.
Op dit moment wordt er door Bestisol alleen schuim gebruikt die met een HFO blaasmiddelen worden verwerkt. Dit is milieuvriendelijker dan de nu nog gangbare blaasmiddelen waarin HFK’s zitten. Vanaf 2023 zijn deze HFK-blaasmiddelen verboden, maar Bestisol wacht niet tot 2023 maar heeft per direct besloten alleen nog maar HFO of water als blaasmiddelen te gebruiken voor al haar spraywerkzaamheden.
Het verse schuim is binnen enkele uren vrij van geur en verweekt niet door inwerking van warmte. Het wordt niet aangetast wanneer het in aanraking komt met bouwhout dat met verduurzamingsmiddelen is behandeld. Leidingen van hard PVC of polyetheen worden niet door het schuim aangetast, evenmin als kabelmantels van weekgemaakt PVC of rubber. Wel kunnen polystyreenschuimplaten als gevolg van de reactiewarmte van het schuimmengsel verweken of deformeren. PUR-schuim is niet corrosief tegenover metalen (spouwankers) en vormt geen voedingsbodem voor zwammen of schimmels.
Op alle isolatiewerkzaamheden die Bestisol uitvoert kunnen kwaliteitscontroles worden uitgevoerd door onafhankelijke externe inspecteurs van Insula certificatie. Deze controles worden uitgevoerd in het kader van de VENIN Erkenningsregeling. Om dit mogelijk te maken meldt Bestisol de werkzaamheden die ze uitvoeren aan de controle-instelling Insula Certificatie.

Bestisol
www.bestisol.com