fbpx

Geluidsisolerende vloeren in monumentale panden

Artikel delen

Monumentale panden zijn populair om in te wonen. Veel van deze gebouwen worden dan ook met behoud van de karakteristieke details getransformeerd naar woongebouwen. Maar bij transformatie naar appartementen is de upgrading van de bestaande houten vloerconstructies naar een woningscheidende vloer voor ontwerpers vaak een uitdaging.

Met het toepassen van een LEWIS vloer is het mogelijk om met de bestaande houten vloerbalken een hoogwaardige lichte “betonvloer” aan te brengen die voldoet aan de huidige eisen die gesteld worden aan draagkracht, brandwerendheid en ook de geluidsisolatie.
Om de lucht- en contact geluidsisolatie te verbeteren naar nieuwbouw niveau van het Bouwbesluit 2012 kan met de LEWIS Zwaluwstaartplaten een zogenaamde zwevende vloer worden gecreëerd.
Afhankelijk van de draagconstructie en de gebruiksbelasting van de LEWIS vloer zijn hiervoor verschillende soorten oplegmateriaal beschikbaar.

Om in een naar appartementen getransformeerd monumentaal pand het leefklimaat voor de bewoners te optimaliseren is het verstandig om het akoestisch comfort van de woningscheidende vloer te verhogen naar het zogenaamde comfort niveau van luchtgeluid DnT,A,k ≥ 57 dB en contactgeluid LnT,A ≤ 49 dB.

Met LEWIS CDM PF geluidsisolerende oplegstroken kan met een eenvoudige LEWIS vloeropbouw aan deze isolatiewaardes worden voldaan. CDM PF is een hoogwaardig 100% polyurethaan schuim (Elastomeer) dat door zijn uitstekende elastische eigenschappen zeer geschikt is voor verende opstellingen. Hierbij wordt de trillingsbron ontkoppeld van zijn omgeving en kunnen contactgeluiden en trillingen worden gedempt. CDM PF oplegstroken worden toegepast in LEWIS vloeren waar hoge eisen worden gesteld aan de akoestische ontkoppeling.

Reppel
www.reppel.nl