Vlechtmachine met slimme bek voor eenvoudige installatie vloerverwarming

Artikel delen

Iedere installateur van vloerverwarming weet hoe tijdrovend het kan zijn om de vloerleidingen aan het onderliggende draadmatsysteem te verbinden. De FiVEA is een vlechtmachine die dat op een hele snelle en slimme manier weet te realiseren. De machine wordt al tien jaar exclusief in Nederland op de markt gebracht door TT Com Europe via groothandels.

De FiVEA is een handzaam en lichtgewicht apparaat met een gepatenteerde bek, vertelt Jan Hilbrink, directeur van TT Com. “Die bek is vooral heel handig, want die is zo gemaakt dat je met één beweging een verbindingsdraadje kunt binden om de draadmat en de leiding van de vloerverwarming. Als je dat doet met bijvoorbeeld tie wraps, dan moet je dat met twee man doen: een houdt de mat omhoog en de leiding erbij, de ander doet het verbindingsdraad om de mat en leiding heen”, legt Hilbrink uit. Als verbindingsdraadje wordt een 0,8 mm dun, maar sterk, gegalvaniseerd draad gebruikt. De machine draait daar zelf een goede eindverbinding mee.

Een andere eigenschap van de FiVEA is het lichte gewicht. Hilbrink: “Van veel klanten in de installatiesector horen we dat dit een enorm voordeel is, want ze werken vaak de hele dag er mee. Dan is het niet fijn om een zware machine steeds naar de vloer te moeten brengen.” De FiVEA is beschikbaar in twee accuvarianten: 2A en 4A. “De 2A-accu kan een halve dag mee, de 4A-accu kan een hele dag werk aan. En als je ze niet iedere dag hoeft te gebruiken, hebben deze accu’s met Samsung-cellen een behoorlijk lange levensduur van tussen de 2 en 3 jaar.”
En ten slotte niet onbelangrijk: de FiVEA is er al voor een zacht prijsje vanaf € 499,-. “Met de tijdwinst die geboekt kan worden, kan een installateur dit al terugverdienen in gemiddeld 2 klussen”, besluit Hilbrink.

TT Com
www.ttcom.nl