Levensloopbestendige badkamer

Artikel delen

Televisie- en radiopersoonlijkheid Catherine Keyl heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen van de whitepaper ‘De levensloopbestendige badkamer’. De uitgave, een co-productie van Viega en de Bouwhulpgroep, zet alle mogelijkheden op rij om een veilige en comfortabele badkamer voor de toekomst te creëren. Daarbij komen verschillende oplossingen aan de orde. Ook wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de badkamer gedurende de afgelopen decennia.

Catherine Keyl met folder

Catherine Keyl

De badkamer is voor velen dé omgeving waar aan het begin van de dag de energie wordt opgeladen of aan het eind van de dag tot rust wordt gekomen. Ook wanneer de keuze wordt gemaakt om langer thuis te blijven wonen, moet van de verkwikkende en ontspannende eigenschappen kunnen worden geprofiteerd. De badkamer moet daarbij niet alleen comfortabel, maar ook veilig zijn. Maar hoe creëer je een badkamer die dat biedt? De nieuwe whitepaper ‘De levensloopbestendige badkamer’ geeft antwoord.

Veilig en comfortabel

Het eerste exemplaar hiervan werd recent uitgereikt aan journaliste en radio- en televisiecoryfee Catherine Keyl. Bij de verhuizing naar haar huidige woning was ze nauw betrokken bij het ontwerp, de inrichting en het levensloopbestendig maken van haar badkamer: “Een badkamer moet in alle levensfasen rtabel zijn, ongeacht leeftijd of fysieke toestand. Voor zo’n levensloopbestendige badkamer geldt een aantal spelregels. De meest voor de hand liggende daarvan is uiteraard het voorkomen van barrières om zo het valgevaar te verminderen. Een veilige badkamer is immers een badkamer waar men tot ontspanning kan komen en zorgeloos kan douchen zonder na te hoeven denken over eventuele risico’s.”
De whitepaper ‘De levensloopbestendige badkamer’ is een uitgave van de Bouwhulpgroep en Viega. Beide partijen werkten al eerder samen, onder meer aan concepten waarmee een badkamer in één dag kan worden gerenoveerd. De kennis die hierbij is opgedaan, komt ook terug in deze whitepaper. De whitepaper neemt de lezer verder mee langs de ontwikkelingen die in de badkamer hebben plaatsgevonden en geeft zo een overzicht hoe het wonen, werken en zorgen zich hebben ontwikkeld. De whitepaper wordt afgesloten met een concept voor een badkamer voor een comfortabele en veilige toekomst.

Downloaden kan via www.viega.nl. Vul op de homepage bij de zoekfunctie in: Levensloopbestendig.