Slimmer isoleren bij nieuwbouw

Artikel delen

In de nieuwbouwsector is energiebesparing een steeds grotere rol gaan spelen. Pluimers Isolatie neemt het isolatiewerk van de metselaar over. Dat heeft veel voordelen: het is sneller, goedkoper en schoner.

huis in steiger

In een gemiddelde woning kun je met spouwmuurisolatie circa 30% op de energiekosten besparen. Des te meer reden om bij nieuwbouw de volledige ruimte in de spouw op te vullen. In de traditionele bouw plaatst de metselaar isolatie tegen het binnenspouwblad. Daarna metselt hij het buitenspouwblad op. Met Supafil Cavity XL isoleert Pluimers bij nieuwbouw de spouw achteraf van binnenuit met inblaaswol via een spuitlans. Het grote voordeel is de tijdbesparing op de bouw. Er is een tekort aan metselaars. Zij zouden de focus op het metselwerk moeten kunnen houden, maar metselaars moeten over het algemeen ook isoleren. En dat is een klus wat ze vaak als minder prettig ervaren.

De structuur van Supafil Cavity XL lijkt erg veel op die van Supafil Cavity Wall. De toevoeging XL geeft aan dat het materiaal geschikt is voor grotere spouwbreedtes. Dat is nodig voor de hogere isolatiewaarden die tegenwoordig gevraagd worden. Het product is waterafstotend door de behandeling met siliconen. Doordat Supafil Cavity XL van binnenuit wordt aangebracht is de uitvoering weersonafhankelijk. Dit scheelt de aannemer tijd. Een ander voordeel voor de aannemer is opslag. Er hoeven geen grote hoeveelheden isolatiemateriaal en verpakkingsmateriaal op de bouwplaats te worden gestald.

Pluimers Isolatie
www.pluimers.nl