Snel en makkelijk grootformaat tegels verlijmen

Artikel delen

De formaten van tegels lijken alsmaar groter te worden. Toeleveranciers in de tegelbranche denken mee in deze uitdaging. Zo ook fabrikant Uzin Utz Nederland, met het merk codex, voor tegellijmsystemen. Speciaal voor het verlijmen van grootformaat tegels is namelijk de grootformaat tegellijm codex Power RX 8 ontwikkeld. Deze grootformaatlijm kan worden gebruikt op vloeren binnenshuis in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie.

winkelvloer

Jeroen Schaepers van Uzin Utz Nederland en technisch adviseur en applicatiespecialist codex tegellijmen: “In 2015 is deze lijm toegevoegd aan het codex assortiment. De codex Power RX 8 heeft zich al jaren bewezen als een aanwinst bij het verlijmen van grootformaat keramische tegels. Zeker nu architecten vaak grootformaat tegels kiezen, is het goed om te weten dat er een betrouwbare lijm is om die grote tegels probleemloos en correct te verwerken.”

De codex Power RX 8 kan worden gebruikt voor het leggen van keramische tegels en natuursteenbekledingen die niet gevoelig zijn voor verkleuring. Het gaat om een snel hardende, zeer flexibele dunbed- en vloeibedmortel met zeer goede verwerkingseigenschappen. De voordelen van de variabel instelbare consistentie van de dunbedmortel en de daaruit voortvloeiende optimale ‘benatting’ van de tegels, komen vooral bij het leggen van grootformaat tegels tot hun recht.

Voor een snel hardende dunbedmortel heeft codex Power RX 8 een relatief lange verwerkingstijd, circa 80 minuten. Jeroen Schaepers: “Toch is met dit product de vloer al na circa 4,5 uur beloop- en voegbaar. De mortel kan oneffenheden in de ondergrond wegwerken doordat er in één laag tot 15 mm kan worden verlijmd.” Codex Power RX 8 voldoet aan de eisen van DIN EN 12 004 C2 FE S1 en heeft een zeer lage emissie (Emicode EC 1 Plus).

codex
www.codex-x.nl