Veiligheidsfolie biedt optimale bescherming

Artikel delen

In bedrijfspanden, productieruimtes en openbare gebouwen waar mensen of producten worden omgeven door glas, is veiligheid van groot belang. LLumar veiligheidsfolie beschermt producten en medewerkers tegen glasscherven en glassplinters. Bij ruitbreuk zorgt de glasfolie ervoor dat de glasscherven bij elkaar worden gehouden en wordt persoonlijk letsel hiermee voorkomen.

glasbreuk

Veiligheidsfolie is een transparante glasfolie en in verschillende diktes verkrijgbaar, waardoor het toepasbaar is voor diverse doeleinden. Veiligheidsfolie is uitermate geschikt voor onder andere woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen, gymzalen, kinderdagverblijven als doorvalbeveiliging.

De dikkere soorten veiligheidsfolie worden gebruikt om inbraak en vandalisme te voorkomen. Door het plaatsen van deze glasfolie wordt het glas vele malen sterker en taaier, waardoor een poging tot inbraak wordt bemoeilijkt. Het wordt ook veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn bedrijven verplicht productie en goederen te beschermen tegen glasbreuk of glassplinters, zodat er geen glas in het voedsel terecht kan komen. Door toepassing van veiligheidsfolie op glas worden de HACCP, BRC en IFS-regels nageleefd.

De veiligheidsfolies zijn tevens getest volgens de normen NEN 12600/NEN 3569. Veiligheidseisen ter voorkoming van lichamelijk letsel bij glasbreuk staan beschreven in de NEN 3569. Deze NEN-norm is van toepassing op (bedrijfs-)gebouwen. De norm NEN EN-12600 1B1/2B2 is een classificering die aangeeft of het glas voldoet aan de gewenste sterkte bij glasbreuk.

Een groot voordeel van toepassing van veiligheidsfolie is dat er geen bouwkundige aanpassingen vereist zijn en deze eenvoudig gemonteerd kan worden op de reeds bestaande beglazing. Het is tevens leverbaar met inkijk- en warmtewerende eigenschappen. Bovendien kent deze folie een UV-werende werking, waardoor meer dan 99% schadelijke UV-straling uit het zonlicht wordt gefilterd. Hierdoor vertraagt de verkleuring van meubels en andere producten die zich direct achter het glas bevinden.

MAN Protection
www.manprotection.nl