Nederlandse sedum voor dak Duitse parkeergarage

Artikel delen

Parkeergarage Hornschuchpromenade in Fürth is voorzien van extensieve dakbegroeiing door de aanleg van Sedumcassettes. De open parkeergarage biedt ruim 380 parkeerplaatsen. De parkeergarage is ontworpen op een eenvoudige uitvoering, kosteneffectiviteit, aantrekkelijke uitstraling en eenvoudig te onderhouden. Het 1.300 vierkante meter grote groene garagedak is voorzien van een systeem van voorgekweekte Sedumcassettes.

sedum dak

De vergroening van het hele dak duurde slechts drie dagen. De Max Bögl Group en Isobautec als uitvoerende partners hebben namelijk gekozen voor het MobiRoof systeem van Mobilane voor de vergroening van het garagedak. Dit systeem bestaat uit voorgekweekte Sedumcassettes die een snelle en eenvoudige montage mogelijk maken. Het aanbrengen van een drainagelaag was niet nodig. Het cassettesysteem wordt gebruiksklaar opgeleverd: beplant met een Sedummix en voorzien van een speciaal substraat voor drainage en waterberging.
“Naast de vele productvoordelen is een zeer doorslaggevend argument voor een groen dak zonder twijfel dat de dakvegetatie duidelijk bijdraagt aan een verbetering van de luchtkwaliteit. De CO2 wordt gereduceerd en de fijne stofdeeltjes worden gebonden; dit is onmisbaar in binnenstedelijke gebieden ”, zegt de constructie manager van de Max Bögl Group. Interessant is ook dat veel steden en gemeenten subsidies verlenen voor groene daken.

sedum bakken

Extensief dakbegroeiingssysteem

MobiRoof is een kant-en-klaar groendak systeem direct toepasbaar op platte en lichthellende daken. Het lichtgewicht cassettesysteem is beplant met zes tot acht verschillende soorten Sedum en voorzien van een speciaal substraat voor drainage en opslag van regenwater. Bijkomend voordeel van dit systeem is dat de cassettes herplaatsbaar zijn. Het Sedumdak kan hierdoor volledig naar wens worden ingericht.