Klantspecifieke rubber profielen

Artikel delen

Technische Profielen Produktie BV (TPP) is ruim 20 jaar gespecialiseerd in het extruderen van klantspecifieke rubber profielen voor uiteenlopende doeleinden, eindeloze toepassingsmogelijkheden, specifieke omgevingstemperaturen, voor indoor- en voor outdoor gebruik, handmatige- of volautomatische verwerking in het productie proces of op locatie.

De juiste compound voor specifieke toepassingen

De toepassing in de praktijk is voor TPP de basis voor het ontwerp van het profiel. Naast de vorm is de selectie van het juiste compound bepalend voor het perfecte ontwerp. De mate van hardheid, flexibiliteit, treksterkte, compressie, kleur, contact met andere materialen, duurzaamheid etc. etc. zijn essentiële criteria die TPP meeneemt in het ontwerpproces. TPP beschikt over een uiteenlopend bestand van compounds voor specifieke toepassingen. Enkele voorbeelden daarvan zijn;

 • – EPDM Fire Retardent EN45545-5 : genormeerd voor transport- en logistieke toepassingen
 • – EPDM Fire Retardent EN13501 : genormeerd voor bouw- en constructietoepassingen
 • – EPDM Structural glazing : ontwikkeld voor facadebouw toepassingen en compatibel met diverse kitproducten zoals DC, SIKA, TREMCO, ILLBRUCK
 • – EPDM Spons : ontwikkeld voor thermische- en akoestische isolatie toepassingen
 • – EPDM RÖHM : acrylaat compatibel
 • – EPDM conform DIN7863 : specifieke compounds voor gevel- , ramen- en deur toepassingen
 • – EPDM Easyset : compound met permanente glij eigenschappen, specifiek ontwikkeld om profielen makkelijker en efficiënter in aluminium profielen te monteren.

Duurzaamheid:

 • EPDM GREEN-compounds: duurzame compound waarin een aandeel restproduct is voorzien waardoor deze compound een groener karakter krijgt, zonder veel afbreuk te doen aan de optische eigenschappen, de treksterkte en compressieset
 • TPE SEBS: een thermoplastisch elastomeer welke volledig recyclebaar is. In meerdere kleuren te leveren, ook transparant en translucent is mogelijk. Het thermoplastisch elastomeer SEBS is elastisch en goed bestand tegen scheuren en perforaties. Bovendien heeft het een goede ozon- en UV bestendigheid.

Matrijzen worden bij TPP in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd

Bij TPP zijn de lijnen kort. Alle disciplines om tot een goed product te komen, bevinden zich onder 1 dak. De ervaring en competenties onze Product- en proces engineers, Matrijzenmakers, Verkoop- en After-Sales collega’s worden gebundeld op momenten dat klantspecifieke oplossingen vertaald dienen te worden in een eindproduct. De basis daarvoor is een ontwerp, waar vervolgens een klantspecifieke matrijs voor wordt ontwikkeld, die op de eigen productiemiddelen van TPP’s matrijzenafdeling wordt geproduceerd. Ervaring, precisie, kwaliteit en vakmanschap zijn de belangrijkste kernwaarden binnen TPP om de matrijs als basis voor vele meters eindproduct te realiseren.

Trots zijn wij op de onderscheidende activiteiten waarin wij ons als bedrijf hebben gespecialiseerd;

 • de ontwikkeling van matrijzen voor co-extrusie profielen
 • de ontwikkeling van matrijzen waar tevens een Butyl-kitlaag in het profiel wordt meegespoten
 • de ontwikkeling van matrijzen t.b.v. profielen met holkamers

Het (co-)engineeren van de juiste afdichting voor klantspecifieke toepassingen

Wij streven er naar bij TPP om nieuwe, klantspecifieke producten in co-engineering met onze klanten te ontwikkelen. Door onze gemeenschappelijke expertises te bundelen, weten wij uit ervaring dat er in een zo kort mogelijk tijdsbestek een product ontwikkeld kan worden dat aansluit bij de oplossingswens van de klant. Door niet alleen de focus te leggen op het ontwerp maar ook de Supply Chain en Operations bij het gehele advies te betrekken, is ons doel te streven naar de laagste mogelijk Total Cost of Ownership voor onze klant.