OSB-plaat met maximale vlamvertragendheid

Artikel delen

Een houten OSB-plaat met de maximale vlamvertragendheid die mogelijk is. Dat biedt de OSB-plaat SMARTPLY MAX FR B van MEDITE SMARTPLY, die vanaf heden beschikbaar is op de Nederlandse markt. Bovendien is de fabrikant de eerste in het Verenigd Koninkrijk en Ierland die erin geslaagd is een Euroclass B OSB-plaat te produceren. Het is de eerste OSB/3-plaat die voorbehandeld is in plaats van na behandeld. Dat wil zeggen dat de vlamvertrager al wordt toegevoegd tijdens het productieproces.

hout structuur

De vlamvertragende eigenschappen voldoen aan Euroklasse B-standaard, zelfs wanneer het plaatmateriaal op maat wordt gezaagd. Dit in tegenstelling tot veel andere alternatieven die vlamvertragend zijn nabehandeld, in plaats van volledig tijdens de productie met een vlamvertrager vanuit de kern te zijn samengesteld.
Doordat het vlamvertragende product wordt toegevoegd tijdens het productieproces zijn de vlamvertragende eigenschappen altijd overal in het plaatmateriaal aanwezig. Hierdoor leent de OSB-plaat zich voor toepassingen waar sterkte, vochtbestendigheid en vlamvertraging van het grootste belang zijn. Het plaatmateriaal is geschikt voor de meest veeleisende constructieve toepassingen. Maar de plaat is ook geschikt voor algemeen vrijstaand gebruik waarbij extra brandveiligheid vereist is. Denk aan houtskeletbouw, meubels, veilige omheiningen, filmsets en podia.

Gezond en duurzaam

Naast een verhoogde brandveiligheid draagt de plaat bij aan een gezondere omgeving doordat er geen formaldehyde (NAF) of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd. De plaat is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout uit duurzaam beheerde Ierse bossen. Dit product voldoet verder aan de eisen van de Europese standaarden EN 300 en EN 13986, alsook aan de Europese brandgedrag klasse B-s2,d0 en Bfl-s1. Het plaatmateriaal wordt geproduceerd in grootformaat tot een breedte van 2,80 meter en lengte van 7,50 meter.