Transformatie en renovatie met gevoel voor comfort en gezondheid

Artikel delen

Steeds meer niet-gebruikte kantoorpanden krijgen een nieuwe bestemming. Mooi voorbeeld is de Abel Tasmantoren in Assen, die getransformeerd is van voormalig NAM-kantoor naar een appartementencomplex voor jongeren en studenten.

Ideale ligging

Het appartementencomplex ligt ideaal: vlakbij het treinstation, dichtbij het centrum en in de buurt van alle voorzieningen. Met tien woonheden per bouwlaag telt de toren in totaal 90 energiezuinige appartementen. Variërend van studio’s tot twee- en zelfs driekamerappartementen.

Bouwsnelheid

Alle ruimten zijn opnieuw ingedeeld. Veelal zijn woningscheidende muren steenachtig, maar in transformaties van kantoorgebouwen zijn vloeren niet altijd berekend op dergelijke gewichten. Faay levert lichte wanden. En natuurlijk met gegarandeerde kwaliteit en hoge bouwsnelheid. Mede daarom heeft opdrachtgever en directeur David Maas van WIMA Vastgoed gekozen voor de woningscheidende wanden van Faay. In dit project is gekozen om per bouwlaag op te leveren en deze alvast te verhuren, terwijl de andere bouwlagen nog in aanbouw waren.
De verbouwing moet kosteneffectief zijn voor de eigenaar van het gebouw en comfortabel voor de gebruiker.

Duurzaam en robuust

De woningscheidende wand IW200 heeft een brandwerendheid van 120 minuten en een geluidisolatie van 59 dB. De sandwichconstructie met een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat maakt de wand ook zeer robuust. Een gat er in schoppen is echt onmogelijk!

De duurzame FAAY-wand (opgebouwd uit vlasscheven en gips) is van nature brandveilig, en op het gebied van geluidsbelasting gaat FAAY voor 30 dB minimaal

wanden

Faay op Maat

Bij de levering van Faay panelen is heel veel mogelijk. Met Faay op Maat kunnen niet alleen de panelen op maat geproduceerd worden, er is ook keuze voor een andere toplaag, aanbrengen van elektravoorziening etc. In overleg is vrijwel alles mogelijk. Het resultaat is dat u uw project in ‘no time’ kunt bouwen!

Omdat in de Abel Tasmantoren de hoogte van de verdieping overal 2720 mm bedraagt kon met de leverancier geregeld worden dat de grondstoffen op maat werden geproduceerd zodat Faay de panelen op de exacte lengtemaat kon produceren en leveren. Zo treedt er nergens in de keten materiaalverlies op, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Opdrachtgever: WIMA Vastgoed
Leverancier: Faay Vianen B.V.
Wanden: Faay woningscheidende wand IW200/70
Meer info: www.faay.nl