Uitvlakken én isoleren in één handeling

Artikel delen

Het na-isoleren van oude hellende daken kan een lastige opgave zijn. Wat doe je als het dakbeschot doorhangt? Hoe ga je om met een eventuele oude isolatielaag? Vragen waarvoor IsoBouw een praktische oplossing heeft met SlimFix RenoTwin.

man op dak

SlimFix RenoTwin is een constructief sterke isolatieplaat die vrijdragend gemonteerd kan worden, dankzij het gebruik van stelschroeven. Naast het isoleren wordt het dak ook meteen uitgevlakt. Drie ingelijmde houten regels geven het element extra constructieve sterkte, waardoor o.a. overstekken eenvoudig te realiseren zijn. De messing/groef-verbinding voorkomt warmtelekken. De platen kunnen gratis uitgevoerd worden met een gootdetail en/of nokafschuining
Ook aan het verwerkingsgemak is gedacht. De toplaag heeft anti-slip noppen en een kleurbedrukking. De renovatieplaten zijn hierdoor veilig beloopbaar en voorkomen zonverblinding.

Toepassing PV-systemen

Steeds meer mensen kiezen ook bij renovatie voor de toepassing van PV-systemen. SlimFix RenoTwin Solar is een aanvullende variant die speciaal daarop is afgestemd. Doorgebogen daken worden weer mooi strak, een absolute voorwaarde voor de montage van PV-systemen.

Op de isolatieplaten wordt in het werk, zonder extra timmerwerk, een door IsoBouw ontwikkelde waterkerende onderlaag aangebracht. Hiermee wordt de dakconstructie volkomen waterdicht. De vormgeving van de onderlaag zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen. De afstand tussen de PV-panelen en de onderconstructie is altijd minimaal 100 mm. SlimFix RenoTwin Solar is mede daardoor het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt.

Isobouw
www.isobouw.nl