Veilige werkomgeving gerealiseerd in vernieuwd logistiek centrum

Artikel delen

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, beter bekend als KLM, is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1919, voert wereldwijd vluchten uit naar meer dan 170 landen met een vloot van ruim 200 vliegtuigen. KLM Component Services, onderdeel van opdrachtgever KLM Engineering & Maintenance, is verantwoordelijk voor het repareren en op voorraad houden van vliegtuigcomponenten voor de KLM-vloot en klanten.

Projectvoorwaarden

Het logistiek centrum op Schiphol-Oost is vernieuwd en uitgebreid. Dit is het knooppunt van de KLM Component Services operatie. Het totale vloeroppervlak van ruim 5.000 m2 dient voorzien te worden van nieuwe coating. Het is een vereiste dat de coating bijdraagt aan een prettige en veilige werkomgeving.

SIKA oplossing

Menig hangarvloer van KLM is door applicateur V.E.R. Coatings B.V. voorzien van het Sikafloor®-systeem. Ook op de vloer van het vernieuwde logistiek centrum, dat dienstdoet als distributieruimte, is dit systeem succesvol toegepast. Voor de primerlaag is gekozen voor Sikafloor®-150, gevolgd door een kleeflaag van Sikafloor-264.

De kleeflaag is ingestrooid met Sikadur®-501 kwartszand om voldoende stroefheid te realiseren. Ten slotte is de vloer afgewerkt met Sikafloor®-264, een volle epoxy coating die een zware belasting goed verdraagt. Onder de transportbanden is, wegens beperkte mechanische belasting, Sikafloor®-2540 W aangebracht. Dit is een watergedragen coating.
Voor dit project is gekozen voor een lichte vloer wat extra lichtopbrengst oplevert. De looppaden en voetgangersoversteekplaatsen hebben contrasterende kleuren: groen en een combinatie van gele/zwarte strepen. Het aangebrachte Sikfloor®-systeem zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving. De opdrachtgever is zeer tevreden over de toegepaste Sika-oplossingen en de uitvoering

SIKA PRODUCTEN

  • Sikafloor®-150
  • Sikafloor®-264
  • Sikafloor®-2540

Betrokken partijen

Opdrachtgever: KLM Engineering & Maintenance
Applicateur: V.E.R. Coatings B