Al 20 jaar klasse A oplossing voor klasse A brand

Artikel delen

Het jaar 2001 ligt alweer 20 jaar achter ons. Wikipedia ging van start. De Twin Towers gingen neer. En de Toren van Pisa ging na 11 jaar renovatie weer open voor publiek. De thema’s kennis, resurrectie en vernieuwing vonden we in 2001 ook terug bij Saval. Op basis van veel gebruikerservaring en ingenieuze productontwikkeling, kwam in dat jaar de inmiddels gerenommeerde Deco brandslanghaspel op de markt.

Om snel veel water bij een beginnende brand te brengen is een brandslanghaspel onmisbaar. Maar waarom zouden we de ontwikkeling stoppen als aan deze basisvoorwaarde is voldaan? Daarom kreeg de Deco haspel in de afgelopen 20 jaar ondanks zijn toekomstbestendige ontwerp diverse aanvullende mogelijkheden. Een zwenkopstelling voor blussen in 180º, een valbestendige kunststof straalpijp, een straalpijpvergrendeling tegen Legionella en chroom of RVS haspelbladen zijn hiervan enkele opvallende voorbeelden.
De Deco brandslanghaspel bewijst al 20 jaar dat installatiegemak, topkwaliteit en design wel degelijk samengaan. De Deco-D haspel, met strak vormgegeven rode bladen biedt maximale herkenning en een goede bescherming van de slang en kan in Saval op- of inbouwhaspelkasten geplaatst worden.

Eigenschappen zijn:

  • Drievoudig gescheiden lagering
  • Gewicht trommel hangt niet op watervoerende delen
  • Snelle montage
  • Fraai tijdloos design
  • Deco-D: met strak vormgegeven rode bladen
  • Deco-S: met robuuste spaakgeleiding
  • Leverbaar in diverse varianten voor elke situatie
  • Standpijp vooraf leverbaar, dus vooraf te monteren
  • Geheel conform NEN-EN 671-1 en NEN-EN 694
  • Goedgekeurd door KIWA, voorzien van CE-keur

2041

Hoe de wereld er na de volgende 20 jaar uit zal zien? Wie zal het zeggen. Maar brand blijft brand. Of het zich anders gaat gedragen zal hooguit liggen aan de brandbare stoffen die we tegen die tijd gebruiken. En de Deco brandslanghaspel? Die is gemaakt van de meest duurzame materialen die dan beschikbaar zijn. En als er – hoe onwaarschijnlijk ook – een manier is om het installeren nog gemakkelijker te maken, dan implementeren we die. Tot het zo ver is, blijven we trouw aan ons ontwerp. Al 20 jaar een klasse A oplossing voor de klasse A brand.

Saval