Totaal oplossing voor stucadoors en tegelzetters

Artikel delen

Omnicol is bij veel vakprofessionals bekend van de tegellijmen, voegmiddelen, egalisatiemortels en kitten. Maar de stukadoor kan er naast de bekende Omnicol cementgebonden stucmortels ook terecht voor de bijpassende stucprimers. Voordeel is niet alleen one-stop-shopping, maar ook het systeemdenken, waarbij alle producten optimaal op elkaar zijn afgestemd. En één punt voor advies en garantie natuurlijk.

De hoeveelheid en diversiteit aan producten en merken voor de afbouw is duizelingwekkend: je ziet door de bomen het bos niet meer. Omnicol heeft gelukkig een overzichtelijk, volledig en krachtig pakket voor de tegelzetter en sinds kort ook voor de stukadoor! Denk aan tegellijmen, voegmiddelen, egalisatiemortels, kitten en ook cementgebonden stucmortels. Daar zijn nu vier nieuwe bijpassende stucprimers aan toegevoegd.
Omnicol heeft door en voor de stukadoor vier voorstrijkmiddelen ontwikkeld met ieder hun eigen bijzondere kenmerken:

  • B2 MULTI: universele diepgrondering, die toepasbaar is op een grote variëteit aan ondergronden.
  • FIX+R: sneldrogend en ook als toeslagmiddel te gebruiken voor verbetering van cement- en kalkmortels.
  • GRIP: ideaal voor stucwerk op bestaand tegelwerk en beton.
  • ZV: zuigkrachtverlagende primer voor sterk zuigende ondergrond, die tevens verdunbaar is.

Projectmanagement

Wie gebruik maakt van het projectmanagement van Omnicol kan zelfs rekenen op een zeer nauwe samenwerking in het gehele (afbouw-) proces. Samen met een vaste accountmanager en een interne projectmanager volg je de stappen die horen bij de diverse fases van ‘Omnicol Projectbegeleiding’. Dan kan er eigenlijk niets meer mis gaan. Wel een gerust gevoel.
Omnicol heeft speciaal een stappenplan ontwikkeld om een project naar het meest optimale eindresultaat te leiden. Na een uitvoerige projectanalyse, volgt een projectadvies. Tijdens de uitvoering krijg je een intensieve begeleiding. Een Omnicol projectbegeleider bezoekt het project regelmatig om de voortgang te bewaken en daar waar nodig te ondersteunen. Uiteraard hoort daar ook dossiervorming ten behoeve van bijvoorbeeld de aankomende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) bij, alsmede een uiteindelijk garantiecertificaat. Een gerust gevoel voor jezelf, maar zeker ook de klant!

Groen ondernemen

Omnicol helpt je ook om duurzaam te werken. Steeds meer opdrachtgevers stellen hoge eisen aan de duurzaamheid van projecten. Denk aan BREEAM- en LEED-certificering van projecten en de aanscherping van de milieuprestatie van gebouwen in het Bouwbesluit. Van grondstof tot verwerking, van product tot verpakking, van productie tot transport. Op al deze gebieden doet Omnicol er alles aan om zo groen mogelijk bezig te zijn. Zo is een groot deel van de producten stofarm en, door innovatieve technologieën en verbeterde recepturen, ook emissiearm (EMICODE). Spaarzaam gebruik van grondstoffen, zonne-energie ten behoeve van productie en duurzame verpakking is eveneens al jarenlang een aandachtspunt. Het evenwicht zoeken tussen ecologische, technologische, economische en sociale belangen is voor Omnicol dan ook vanzelfsprekend.