Totaal oplossing voor stucadoors en tegelzetters

Artikel delen

De stukadoor kan tegenwoordig naast de bekende cementgebonden stucmortels ook bij Omnicol terecht voor de bijpassende stucprimers. Voor iedere ondergrond is er een maatwerk primer beschikbaar.

stucende man

Omnicol is bij veel vakprofessionals bekend van de tegellijmen, voegmiddelen, egalisatiemortels en kitten. Maar de stukadoor kan er naast de bekende Omnicol cementgebonden stucmortels ook terecht voor de bijpassende stucprimers. Voordeel is niet alleen one-stop-shopping, maar ook het systeemdenken, waarbij alle producten optimaal op elkaar zijn afgestemd. En één punt voor advies en garantie natuurlijk. Wanneer er wordt gewerkt met de stucprimers en -mortels van Omnicol biedt de stucadoor bovendien een ideale voorbereiding voor de tegelzetter die werkt met de tegellijmsystemen en voegmortels van Omnicol. Ga daarom direct aan de slag met de verschillende primers en mortels van Omnicol.

Vier voorstrijkmiddelen

Omnicol heeft door en voor de stukadoor vier voorstrijkmiddelen ontwikkeld met ieder hun eigen bijzondere kenmerken:

GRIP omnibind
De hechtingsbevorderende primer met korrel heeft als doel om het contactoppervlak te vergroten voor een betere hechting tussen ondergrond en (gips) pleisterwerk. Het product is gebruiksklaar, verdunbaar en makkelijk met roller, blokkwast of spuitapparaat aan te brengen. Speciaal ontwikkeld voor gladde, gesloten en slecht zuigende ondergronden. Ideaal voor op bestaand tegelwerk en beton. Door de bijzondere samenstelling kent het een zeer korte droogtijd.

ZV omnibind
Een hoogwaardige zuigkrachtverlagende, reuk- en kleurloze primer is ZV omnibind, die als voorbehandeling gebruikt wordt op (sterk) zuigende ondergronden zoals snelbouwstenen. Zowel toepasbaar voor binnen als buiten. Doordat de primer kleurloos is, wordt de kans op doorschijnen vermeden. Deze primer wordt verdund aangebracht met kwast, roller, spuit of borstel. Ideaal voor gips- en pleisterwerk.

FIX+ R omnibind
FIX+ R omnibind is een sneldrogend hechtmiddel voor voorbehandeling onder cement- en kalkpleisterlagen. De dun vloeibare eigenschappen zorgen voor een korte droogtijd op gladde en gesloten ondergronden, zoals beton en bestaand tegelwerk. Als verdund hechtmiddel is het geschikt voor poreuze ondergronden, waarbij direct nat-in-nat een cement- of kalkpleister kan worden aangebracht. FIX+ R omnibind kan worden aangebracht met blokkwast, roller, borstel of spuitapparaat.

B2 MULTI omnibind
Deze hechtingsbevorderende en zuigkrachtverlagende diepgrondeer is geschikt als voorbehandeling onder cement-, kalk- en gipspleisterlagen. Het kan eveneens worden gebruikt om de zuiging te verminderen en de hechting te verbeteren. In het bijzonder is B2 MULTI omnibind zeer geschikt voor plafondtoepassingen.

Stucmortels

W100 R en W100 R LIGHT omnimix zijn hoogwaardige stucmortels voor het egaliseren van ruwe steenachtige ondergronden en gipsgebonden ondergronden. De stucmortels zijn in grote laagdiktes in één keer aan te brengen. De W100 R en W100 R Light zijn al na 3 à 4 uur te betegelen, machinaal verwerkbaar en zowel binnen als buiten toepasbaar. Daarnaast is de W100 R LIGHT nóg lichter dan lichtgewicht.

Wil je de stucprimers en stucmortels samen uitproberen? Ga dan naar jouw dichtstbijzijnde Omnicol dealer of professionele bouwmaterialen handelaar en ontdek het gemak van de vier maatwerk primers in combinatie met bijvoorbeeld de stucmortels W100 R en W100 R LIGHT.

Omnicol
www.omnicol.eu