Hakron is verhuisd naar Harderwijk

Artikel delen

De Hakron Groep is verhuisd naar haar nieuwe, duurzame kantoor en distributiecentrum aan de Wattstraat in Harderwijk. Na een aantal keren bijbouwen was er geen mogelijkheid voor verdere uitbreiding op de oude locatie in Nunspeet. Daarom is er gekozen voor nieuwbouw op industrieterrein Lorentz 3 Harderwijk, waarmee ook de Veluwse roots behouden blijven.

Het gebouw heeft een hoog afwerkingsniveau en moderne uitstraling zowel qua in- als exterieur. De opvallende, grote raampartijen bieden met name aan de voorzijde veel daglicht. In de ontvangsthal van het kantoor is een vide met een fraaie trap naar de verdiepingen. Vanuit het kantoorpand is er een directe verbinding met het logistiek centrum.

MVO

Er is veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is er in het gezellige bedrijfsrestaurant een ruime keuze aan gezonde en verse voeding. Hierbij wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van lokale leveranciers. Een goed uitgeruste gym draagt bij aan de vitaliteit van alle medewerkers. Alle interne transportmiddelen zoals hef- en reachtrucks, zijn elektrisch aangedreven. Het dak van het gebouw wordt de komende periode nog voorzien van honderden zonnepanelen. En natuurlijk ontbreken de diverse laadpalen voor auto’s niet.

Logistiek

In het logistiek centrum is het aantal voorraadlocaties verdubbeld ten opzichte van de oude locatie. Er wordt gewerkt met handscanners en er is vloerverwarming aangelegd voor een prettige omgevingstemperatuur om in te werken. Chauffeurs worden verwelkomd in een ontvangstruimte die voorzien is van een koffieautomaat, toilet en zitbank om even uit te rusten. De goederen worden grotendeels met eigen vrachtwagens en eigen chauffeurs van Hakron uitgeleverd. Daarbij blijft levering per bode ook mogelijk. De centrale ligging is ideaal, midden in Nederland en vlak bij de A28.

Nieuwe adresgegevens

Bezoekadres
Wattstraat 3
3846 CV Harderwijk

Magazijn (los- en afhaaladres) 
Morsestraat 7
3846 CW Harderwijk

Alle overige contactgegevens zoals telefoonnummers en e-mailadressen blijven ongewijzigd.

Wie is de Hakron Groep?

De nieuw locatie op industrieterrein Lorentz 3 biedt ruimte aan de Hakron Groep bestaande uit Hakron Nederland B.V., producent en leverancier van bouwtechnische materialen voor woning-, utiliteits- en civieltechnische bouwwerken. Hakron-Terwa, producent en toeleverancier voor de prefab-betonindustrie, Certacon, producent en toeleverancier van onder meer metselwerkondersteuningen en Innofix, dienstverlener in de afdichtings- en montagetechniek.

Hakron vindt zijn oorsprong eind jaren zestig in Nunspeet Een echt Veluws familiebedrijf, met decennialang directeur/eigenaar Henk van ’t Slot aan het roer. De huidige algemeen directeur is zijn zoon Christian van ’t Slot. Hakron was in haar beginjaren vooral gericht op de “natte” bouw (de bouwplaats) met innovatieve productoplossingen voor betonconstructies en bekistingen. Dat is nog altijd een belangrijk onderdeel, maar daar zijn in de loop der jaren heel wat thema’s bijgekomen. Al jaren geleden werd het belang van prefab fabricage ingezien, deze industrie wordt bediend door Hakron-Terwa. Ook de woningbouw, het dichten van betonnen kelders, geveldichting en luchtdicht bouwen zijn tegenwoordig pijlers waar Hakron en haar werkmaatschappijen productoplossingen, productengineering en productadvies voor bieden.
Van klein bedrijf in 1968 is Hakron inmiddels uitgegroeid naar een modern bedrijf met meer dan honderd medewerkers.

Architect: Wijbenga|Tromp architecten en adviseurs
Constructeur: Alferink – Van Schieveen
Aannemer: Bouwcombinatie Van Wijnen – Voortman VOF
Aannemer infra: Knipscheer Infrastructuur B.V.
Adviseur installaties: EWZ-adviseurs, vestiging Harderwijk
Installateur E en W: Scheer & Foppen Installatietechniek