Meer schroeven per acculading

Artikel delen

Steeds meer elektrisch gereedschap is tegenwoordig op accu verkrijgbaar. De machines worden steeds sterker en de accu’s steeds beter. En vanuit dat oogpunt kun je steeds meer schroeven per acculading op je schroefmachine verwerken. Maar waar vaak niet over nagedacht wordt is de rol van de schroeven hierin!

De kracht die de machine moet leveren

De indraaiweerstand van de schroef bepaald namelijk de kracht die de schroefmachine moet leveren om de schroef in te draaien. Deze indraaiweerstand wordt in de basis bepaald door de diameter en de lengte van de schroef. Hoe groter de schroef hoe zwaarder deze in zal draaien. En daarom; hoe groter de schroef hoe groter de bit-aandrijving voor een goede krachtoverbrenging van de grotere indraaiweerstand. Daarnaast is het materiaal waarin geschroefd wordt van belang; zo heb je in vurenhout een veel lagere indraaiweerstand dan bijvoorbeeld in Azobé hout.

Verschil in schroeven

Vooralsnog klinkt het allemaal logisch toch? Maar waar vaak niet over nagedacht word is het onderlinge verschil van de indraaiweerstand tussen verschillende merken schroeven. En juist daar zie je enorme verschillen! Optisch lijken schroeven misschien op elkaar, maar zeker op het gebied van de indraaiweerstand zijn er echt grote verschillen tussen verschillende merken.

Superlage indraaiweerstand

Bij de ontwikkeling van onze Dynaplus schroeven vinden we een lage indraaiweerstand daarom heel belangrijk. Er is op dit moment geen enkele schroef in de markt die lichter indraait dan Dynaplus. Het verschil met andere schroeven is soms groot, en loopt op tot zelfs twee tot drie keer zo zwaarder indraaien. Dat kost de schroefmachine dus ook twee tot drie keer meer kracht, en dus stroom, en dus accu-ladingen.

Minder wrijving

Het zorgt voor minder druk op je pols tijdens het inschroeven waardoor het inschroeven minder zwaar wordt. Het geeft ook minder slijtage van bitjes en de bit blijft veel gemakkelijker in de schroef. Daarnaast betekend een lage indraaiweerstand ook minder wrijving tussen de schroef en het hout, en dat is bij ons gecoate AR-coating schroeven van belang om de coating niet te beschadigen tijdens het indraaien.

Beter voor het milieu

Er zijn dus veel meer schroeven per acculading te verwerken met Dynaplus. Niet alleen kost dat minder energie en kun je zeggen dat dit dus beter voor het milieu is, het geeft natuurlijk ook gewoon meer werkplezier! Minder vaak accu’s wisselen en gemakkelijker indraaien!