Tijdbesparende dakelementen met maximale flexibiliteit

Artikel delen

Het tekort aan mankracht op de bouw is een oplopend probleem. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar, ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De montagetijd is kort, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt.

man op dak

IsoBouw beidt de oplossing met SlimFix Flex. Dit zijn diverse aanvullende maatwerkoplossingen bij standaard dakelementen. Deze snel leverbare geprefabriceerde opties versnellen en vereenvoudigen het bouwproces met behoud van een maximale flexibiliteit op de bouwplaats. Door voor één of meerdere oplossingen te kiezen kunt u het gemak en de snelheid van verwerken zelf beïnvloeden.

De maatwerkoplossingen

Er zijn diverse flex-opties: van kleine aangebrachte voorzieningen, zoals een nok- en/of gootafschuining, tot compleet projectspecifieke elementen. Dit laatste betekent dat zonder zaagwerk de losse elementen als een eenvoudige puzzel op het dak kunnen worden gemonteerd, inclusief bijvoorbeeld de afschuiningen voor hoek- en kilkepers.
Binnen deze range zijn diverse tussenstappen mogelijk. Enkele voorbeelden van veel aangevraagde maatwerkoplossingen zijn:

Goot- en boeiverjonging

Bij een gootverjonging worden de dakelementen aan de gootzijde fabrieksmatig verjongd (bovenzijde) waardoor bouwkundig een perfect detail ontstaat en lekwater automatisch in de goot loopt. Bij een boeiverjonging gebeurt hetzelfde maar dan aan de onderzijde waardoor het boeiboord smaller uitgevoerd kan worden.

Kopgevel-overstekvoorziening

Bij een kopgevel-overstekvoorziening worden in de dakelementen gaten en extra langslatten aangebracht waarin in het werk balken kunnen worden geplaatst. Zodanig kan op een eenvoudige en snelle wijze een overstek gecreëerd worden voor elke gewenste afmeting en vorm.

Meer Flex-opties vindt u via www.isobouw.nl/SlimFixFlex .