Energieneutrale woningen dankzij luchtdichte schil

Artikel delen

Met de huidige BENG-eisen is luchtdicht bouwen eerder regel dan uitzondering. Ook met het oog op de energietransitie is het belangrijk. Bij deze energietransitie is een structurele verandering nodig naar een duurzamere energiehuishouding. Hierbij is er ook veel aandacht voor energiebesparing en energieopslag.

technische tekening

Met luchtdicht of lucht gecontroleerd bouwen wordt er een luchtdichte schil gecreëerd, waardoor er zo min mogelijk gewenste lucht verloren gaat en ongewenste lucht binnenkomt, wat vaak wordt ervaren als ‘tocht’. Er wordt zo niet alleen veel energie bespaard, maar het voorkomt ook condens in de constructie. De kwaliteit van je gebouw wordt beter én er ontstaat een prettig leefklimaat.

Celdex geeft bij bouwprojecten advies om de totale woning luchtdicht te krijgen. Deze manier van werken komt ten goede aan de kwaliteit en de energiezuinigheid van de woning. Hierbij is het wel belangrijk om zo vroeg mogelijk bij een project betrokken te zijn. Zo kunnen zij samen met de klant de juiste keuzes maken in luchtdicht bouwen.

Door alles meteen mee te nemen tijdens de ontwerpfase kunnen veel voorkomende luchtlekken worden voorkomen. Het geven van advies en begeleiding in de fabriek of op de bouwplaats zorgt ervoor dat producten sneller en eenvoudiger worden toegepast. Dit maakt allemaal deel uit van Celdex Dichtgarant. De producten zijn zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid, circulariteit en zijn uitermate geschikt voor prefabricatie. Dit gehele proces zorgt voor kwaliteit en kostenbesparing, tijdens en na het bouwproces.

Celdex
celdex.nl