Kostenbesparing door isolatie

Artikel delen

Met het na-isoleren van een huis is veel te winnen. Je verhoogt de waarde van je woning. En het zorgt voor meer comfort, in de winter én zomer. De energierekening wordt verlaagd en de CO2-uitstoot beperkt. Win-win situatie dus.

Op weg naar energieneutraliteit, is er een steeds grotere focus op het beperken van de energiebehoefte van gebouwen. Hierbij wordt de isolatie van de gebouwschil steeds belangrijker. De isolatie-eisen die gesteld worden aan renovatie zijn hoog. Goede isolatie, een hoge luchtdichtheid en het beperken van koudebruggen zijn daarin de belangrijkste stappen.

Een oplossing die de energietransitie haalbaar en betaalbaar houdt

Voor Woonplus Schiedam renoveerde ERA Contour B.V. 80 authentieke portiekwoningen aan de Lorentzlaan te Schiedam. Deze verouderde portiekwoningen hadden een ondermaatse isolatiewaarde, waar het in het kader van de energietransitie nodig was deze te verhogen.

Isoleren moest van binnenuit

Aangezien de architectuur behouden moest blijven, was isolatie van de buitengevel geen optie. De isolatie moest van binnenuit plaatsvinden. Daarnaast stond duurzaamheid bij alle partijen heel hoog op de agenda. Gekeken werd daarom naar oplossingen voor duurzaam bouwen met zo veel mogelijk prefab producten. Want prefab staat garant voor een gegarandeerde kwaliteit. Daarnaast heb je met prefab minder afval werkt het stukken sneller en efficiënter.

Dampremmende folie voorkomt fouten

In het project was gekozen voor het isoleren van de binnengevel met W’all-in-One® PG110-system van Faay. Dit systeem bestaat uit een combinatie van PIR verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. De PIR-plaat heeft aan beide zijden een dampremmende folielaag. Deze verschillende lagen zorgen gezamenlijk voor de gewenste isolatie van Rc 4,95. Dat deze W’all-in-One® PG110 relatief dun is, komt het aantal bewoonbare vierkante meters ten goede. Dit ‘totaalsysteem’ is makkelijk te verwerken en draagt zeker bij aan een vermindering van faalkosten.

Faay leverde ook de prefab dagkanten. Koudebruggen, die leiden tot bovenmatig warmteverlies en dus hoge energiekosten, worden hiermee voorkomen.

Faay
www.faay.nl