In de spotlight

Producten
Artikel delen

Monumenten isoleren is besparen op hoge energiekosten

De energieprijzen blijven ongekend stijgen. Vanaf oktober verhogen energieleveranciers de tarieven nog verder waardoor contracten honderden euro’s duurder worden. Daarom is het nu tijd om aan de slag te gaan met verduurzaming van monumentale panden. Maar wat is de snelste en meest besparende optie? Wist je dat je de investering in isolatie oplossingen al binnen een aantal jaar kan terugverdienen?

Waarom een monumentaal pand isoleren?

Monumenten hebben meer kieren dan moderne gebouwen en vaak enkel glas waardoor de warmte in de winter de ruimte direct verlaat. Je doet veel moeite om het pand te verwarmen. Dat is zonde want dat resulteert in een extra hoge energierekening.

De steeds stijgende energiekosten zijn een belangrijke reden om te beginnen met isolatie verbetering. Met een beter geïsoleerd pand bespaar je al flink op de energiekosten. Naast dat het een hoger comfort met zich meebrengt, maak je het pand klaar voor de toekomst.

 Wat kan je doen om monumenten isoleren?

Omdat monumentale panden hun uitstraling moeten behouden, is het niet mogelijk om elke isolatie besparende maatregel toe te passen. Maar er zijn genoeg opties, zoals:

  • Energiezuinige verlichting en apparatuur
  • Zonnepanelen
  • Plaatsen van tochtstrippen
  • Monumentenglas
  • Isolerende raamfolie

Zoek je een snelle, verbouwvrije en energiebesparende oplossing? Dan is isolerende raamfolie het meest effectief.

Bekijk dit project: 51 ruiten voorzien van isolerende raamfolie.

Isolerende raamfolie als oplossing

Isolerende raamfolie van Reflect Glasfilm biedt de oplossing voor monumentale panden. Raamfolie heeft een hoog isolerend vermogen, waardoor je niet steeds je verwarming omhoog of omlaag hoeft te zetten. Het tochtgevoel is direct weg! Maar liefst 92% van alle stralingswarmte wordt gereflecteerd. Met als resultaat dat het in de winter langer warm blijft en de energierekening een stuk lager is.

Wat levert isolerende raamfolie concreet op:

  • 40% meer isolatie.
  • 365 dagen per jaar besparen op energiekosten;
  • Gemonteerd zonder verbouwing.Raamfolie kan op bestaande beglazing gemonteerd worden zonder ingrijpende maatregelen;
  • Snelle terugverdientijd. In de meeste gevallen is de investering van raamfolie binnen 3-5 jaar terugverdiend.

Advies nodig voor het isoleren van monumenten?

Aan de slag met het isoleren van ramen? Laat je adviseren door de raamfolie experts van Reflect Glasfilm. Zij kunnen je advies geven over welk soort folie voor jou interessant is en wat dat gaat opleveren.

Reflect Glasfilm
www.reflectglasfilm.nl

 

 

BouwTotaal