Snel en zuiverder zagen?

Artikel delen

Het 40 V Max platform van Makita breidt zich snel verder uit. Onder de inmiddels ruim 90 XGT producten valt ook de SP001G invalcirkelzaag. De invalcirkelzaag heeft een softstart en constant toerental. Dit maakt de zaag comfortabel in gebruik. Bovendien zaag je zuiverder doordat de machine onder belasting op toeren blijft.

cirkelzaag

XGT staat voor het neusje van de zalm. De beste techniek is erin verwerkt en dankzij de elektronische communicatie tussen accu en machine levert de 40 V Max accu altijd het juiste vermogen. De accu weet welke machine is gekoppeld, kent de vermogensvraag van dat moment en past daar de stroomtoevoer op aan. De machine presteert beter en de accu gaat langer mee.

Zaagblad

Technieken als AWS (machine aan = stofzuiger aan), borstelloze motor, elektronische rem en standaard toepassing van het Efficut zaagblad maken de invalzaag een fantastische machine om mee te werken. Het zijn dunnere bladen die speciaal ontworpen zijn voor snel zagen, minder stofproductie en langere looptijd van de accu. Deze bladen zitten standaard op nagenoeg alle Makita cirkel- en afkortzagen.

Het zaagblad van 165 mm levert een capaciteit van 56 mm bij 0°, en 40 mm bij 45°. (4 mm minder met geleiderail). De zool is kantelbaar van -1° tot 48° met precieze aanslagen op 0°, 22,5° en 45°.

Makita
www.makita.com