fbpx

In de spotlight

Producten
Artikel delen

Circulaire werkkleding, knipoog naar de volgende generatie!

Tricorp maakt het voor bedrijven mogelijk om hun medewerkers uit te rusten met duurzame werkkleding. Hierdoor word je als bedrijf niet alleen duurzamer, maar straal je dit ook uit naar de buitenwereld. Werkkleding is ten slotte het visitekaartje van je bedrijf.

Het aanbod van Tricorp bestaat uit twee duurzame kledinglijnen:

  • Rewear: bestsellers van Tricorp in een volledig circulair en innovatief materiaal. Denk hierbij aan een T-shirt, polo, sweater, softshell, parka en werkbroek.
  • RE2050: hiermee zet Tricorp de volgende stap in circulaire werkkleding: een modern en sportief kledingpakket voor de modebewuste drager, dat gekenmerkt wordt door sterke materialen voor een langere levensduur. Denk hierbij aan stretch wat zorgt voor flexibiliteit en comfort, en lichte materialen voor meer draagcomfort.

Met REWEAR en RE2050 brengt Tricorp duurzaamheid in een stroomversnelling. Tricorp’s duurzame kledingpakketten zijn een knipoog naar de volgende generaties waarvoor we nu onze verantwoording moeten nemen.  Bovendien zijn de paketten een verwijzing naar Tricorp’s creatie van nieuwe circulaire artikelen die gericht zijn op levensduurverlenging, zero impact als ook voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Waar wordt circulaire bedrijfskleding van gemaakt?

Al bij het ontwerp van nieuwe werkkleding is het belangrijk om te werken met een circulair design. Dit houdt in dat de kleding zo ontworpen wordt dat het aan het eind van de levensduur eenvoudig terug te brengen is naar de originele grondstof. Voor de circulaire artikelen van Tricorp wordt gebruik gemaakt van recycled polyester en biologisch katoen. Bij Tricorp maken ze onder andere gebruik van PET-flessen die uitermate geschikt zijn om te verwerken tot een nieuwe sterke polyestervezel. Biologisch katoen is een duurzaam alternatief voor regulier katoen en is kwalitatief nét zo goed. Er wordt bijvoorbeeld zo’n 90% minder water verbruikt in het verbouwen van biologisch katoen, omdat voornamelijk regenwater en efficiëntere irrigatie wordt gebruikt. Daarnaast is biologisch katoen beter voor de bodemkwaliteit vanwege de pesticiden die gebruikt worden bij regulier katoen.

Impact op het milieu

Tricorp maakt het mogelijk om de impact van jouw werkkleding op het milieu eenvoudig in kaart te brengen. Wist je bijvoorbeeld dat Tricorp met haar duurzame T-shirt 2.700 liter water bespaard ten opzicht van een regulier shirt? Met 2.700 liter kun je 10 keer 10 minuten douchen!

Tricorp
www.tricorp.com

BouwTotaal