Dé oplossing voor minimale gewichtsbelasting op houten vloeren

Artikel delen

Steeds meer gebouwen zoals oude industriële complexen, kantoren en scholen worden via een transformatieverbouwing geschikt gemaakt voor bewoning. De kenmerkende houten vloeren die aanwezig zijn kunnen een uitdaging zijn voor bouwprofessionals. AirBase® levert Ceves Vergeer een kwalitatieve, milieuvriendelijke en tijdbesparende lichtgewicht dekvloer speciaal ontwikkeld voor dit type ondergrond.

Lichtgewicht dekvloer

De speciale cementen van AirBase binden de lichtgewicht vulstoffen en geëxpandeerde glaskorrels (van gerecycled glas) tot een zeer lichte en drukvaste (Klasse C12/F3) dekvloermortel. AirBase is net zo sterk als traditionele zandcement specie en bovendien sneller hard en droog. Hierdoor is het mogelijk om in een kwart van de tijd een vloer te leggen die net zo sterk is én lichter is voor de constructie. Daarnaast wordt bespaard op de integrale bouwkosten. Zowel de aannemer als uitvoerende tegelzetter profiteren van de toepassing van een AirBase lichtgewicht dekvloer.

Aannemer

De lichtgewicht dekvloer van AirBase kan rechtstreeks op een houten vloer óf zwevend direct op houten constructievloeren worden aangebracht. Hierdoor kan iedere renovatie gerealiseerd worden zonder gewicht of hoogtebeperkingen van bestaande vloeren. Indien de vloer ook nog verwarmd dient te worden, kan deze vloeropbouw uitgebreid worden met een vloerverwarmingssysteem.

De Blanksma groep transformeerde het voormalige kantoorpand van het Centraal Planbureau in Den Haag tot 43 luxe appartementen.

“Een lichtgewicht dekvloer was nodig om de lichte bouwconstructie en ongelijke ondervloer te compenseren. AirBase bleek de oplossing en kon bovendien worden toegepast in combinatie met vloerverwarming en parketafwerking”.

Tegelzetter

AirBase is door haar lichte gewicht en hoogte direct aan te brengen op houten vloeren.  Hechtend op beton volstaat een laagdikte van 12-14mm. De handgrepen op de mortelzakken zijn een prettige bijkomstigheid in geval van afwezigheid van een lift. Dit maakt AirBase uitermate geschikt voor verwerking in badkamers.

Voor het transformatieproject van de oude Landbouwhogeschool Nieuwlarenstein in Deventer realiseerde Dannenberg Tegelwerken de badkamers van 24 exclusieve appartementen. Er werd gekozen voor de lichtgewichtdekvloer van AirBase.

“Reden: de houten ondervloerconstructie van het pand; AirBase is snel en gemakkelijk aan te brengen, direct op de houten vloer.”

Advies en garantie

AirBase voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen die een professional aan bouwproducten stelt. Het is dan ook mogelijk een projectgarantie van 10 jaar te verkrijgen op afgeronde en begeleide bouwprojecten. Middels adviesrapporten op maat biedt AirBase optimale ondersteuning voor en tijdens het bouwtraject.

AirBase
www.airbase.eu