VPS SmartEyes Alarm: draadloos alarmsysteem met camera

Artikel delen

VPS SmartEyes Alarm is een draadloos alarmsysteem met camera voor bouwplaatsbeveiliging. Bovendien is het niet zomaar een alarmsysteem voor het beveiligen van de bouwplaats, het biedt een aantal belangrijke voordelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de mogelijkheid om het systeem draadloos te gebruiken, zelfs zonder stroomvoorziening.

Bent u op zoek naar een alarmsysteem of camerabewaking voor uw bouwplaats? Dan is het VPS SmartEyes Alarm een goede keuze.

Dankzij het systeem beschikt u over een extra paar ogen, inclusief beoordeling door de meldkamer. Als er wat aan de hand is schakelt die gelijk de hulpdiensten in, om ter plaatse erger te voorkomen of de problemen meteen op te lossen.

Tip: het alarmsysteem is ook beschikbaar in een beveiligingstoren of beveiligingsmast. Het gaat dan om de VPS SmartEyes Tower.

Zo werkt het draadloze alarmsysteem met camera

U wilt natuurlijk weten hoe de bouwplaatsbeveiliging met VPS SmartEyes Alarm werkt. Het draadloos alarmsysteem met camera zit eenvoudig in elkaar, op basis van twee onderdelen:

  • SmartEyes basisstation
  • SmartEyes HDR-detectiecamera’s

De HDR-camera’s maken verbinding met het basisstation, om op die manier de alarmen en beelden door te geven. Het is mogelijk om tot 10 detectiecamera’s te koppelen aan één basisstation.

Zodra het systeem beweging detecteert schakelt het in. Er is vanaf dat moment sprake van beveiliging met een draadloos alarmsysteem met camera. De beelden worden vastgelegd en ter beoordeling opgestuurd naar de meldkamer. Als inderdaad blijkt dat er iets aan de hand is schakelt de meldkamer direct de hulpdiensten in, die naar de locatie rijden. Blijkt er niets aan de hand? De meldkamer meldt de melding af, waarmee een vals alarm wordt voorkomen.

Waarom het VPS SmartEyes Alarm?

Het draadloos alarmsysteem biedt een aantal belangrijke voordelen voor bouwplaatsbeveiliging of objectbeveiliging:

  • Beelden in HD-kwaliteit
  • Draadloos te gebruiken
  • Groot bereik
  • Geen stroomvoorziening nodig, opladen mogelijk via zonnepaneel
  • Op afstand bedienbaar

Beelden in HD-kwaliteit

De camerabewaking op de bouwplaats schiet beelden in HD-kwaliteit. De resolutie van de camera’s ligt een stuk hoger dan bij veel vergelijkbare systemen. Dit betekent dat details veel beter zichtbaar zijn. Bovendien is het mogelijk om in te zoomen op bepaalde situaties, om beter duidelijk te maken wat er aan de hand is. Uiteraard geldt de hoge resolutie zowel overdag als ’s nachts, zodat het in alle gevallen goed mogelijk is om in de gaten te laten houden wat er op de bouwplaats of rondom een object gebeurt.

Tip: de beelden worden gedraaid, verstuurd én opgeslagen. Dat maakt het mogelijk om die later terug te kijken of te delen met bijvoorbeeld hulpdiensten.

Draadloos te gebruiken

Het draadloze alarmsysteem met camera is gewoon draadloos te gebruiken. Het is niet nodig om kabels te trekken of andere fysieke verbindingen te maken. In plaats daarvan is het voldoende om zowel het basisstation als de verschillende detectiecamera’s te plaatsen. VPS zorgt er uiteraard voor dat ze de verschillende camera’s binnen het systeem op de juiste afstand van elkaar en van het basisstation plaatsen.

Groot bereik

De camerabeveiliging op de bouwplaats heeft met VPS SmartEyes Alarm een zeer groot bereik. Het bereik is bijvoorbeeld groter dan dat van het reguliere VPS SmartAlarm+, zodat de camera’s en het basisstation over grotere afstand met elkaar kunnen communiceren. Bovendien is het detectiebereik van de individuele camera’s groter. U kunt met minder apparatuur een groter gebied beveiligen en in de gaten houden.

Geen stroomvoorziening nodig

Voor het draadloze alarmsysteem voor buiten is geen stroomvoorziening nodig. Er is in plaats daarvan sprake van een sterke oplaadbare accu. Die geeft de stroom op een duurzame wijze af, waardoor deze lang meegaat. Het is zelfs mogelijk om de accu op te laden door middel van een zonnepaneel. Er ontstaat op die manier een duurzaam circuit voor energie, waar u geen omkijken naar heeft en geen kosten voor maakt.

Op afstand bedienbaar

Ten slotte is het VPS SmartEyes Alarm systeem op afstand bedienbaar. Met de app heeft u de mogelijkheid om het systeem in te schakelen en ook weer uit te schakelen wanneer u dat wenst. U hoeft daarvoor niet fysiek naar de locatie toe, zodat u altijd de volledige controle heeft.

Toepassingen van het draadloze alarmsysteem voor buiten

Uiteraard is het draadloos alarmsysteem met camera goed geschikt voor een aantal verschillende toepassingen. U kunt voor het VPS SmartEyes Alarm bijvoorbeeld denken aan:

  • Bouwplaatsbeveiliging
  • Objectbeveiliging

Bouwplaatsbeveiliging

Zoekt u naar camerabewaking of camerabeveiliging op de bouwplaats? Er staan vaak kostbare materialen, terwijl er niet of nauwelijks beveiliging aanwezig is. Op de momenten dat er niemand werkt hebben inbrekers en dieven vrij spel. Ze wanen zich onaantastbaar, met name als er geen camera’s hangen die hen in de gaten houdt.

Uiteraard kunt u binnen deze toepassing denken aan mogelijkheden zoals keetbeveiliging, opslagbeveiliging en steigerbeveiliging. Het is zelfs mogelijk om het VPS SmartEyes Alarm in te zetten voor brandstofbeveiliging. Dit voorkomt dat inbrekers of dieven de brandstof stelen uit de voertuigen die er op locatie staan.

Objectbeveiliging

Daarnaast is het mogelijk om het draadloos alarmsysteem buiten in te zetten voor objectbeveiliging. Dus is er geen sprake van bouwwerkzaamheden, maar gaat het wel om een object waarbij u graag een oogje in het zeil zou houden? Dat begrijpt VPS, en die mogelijkheid bieden ze.

Met het VPS SmartEyes Alarm heeft u camerabewaking ter plaatse. Dankzij de camerabeveiliging kunt u eenvoudig in de gaten houden wat er speelt en lukt het om meteen in te grijpen als dat nodig is. Via de meldkamer laat u indirect de hulpdiensten waarschuwen, ook op het moment dat u er niet aanwezig bent.

VPS
www.vpsbeveiliging.nl