Wat is spouwmuurisolatie?

Artikel delen

Wilt u dat de energiekosten naar beneden gaan? Dan is spouwisolatie net iets voor u. Spouwmuurisolatie is een snelle manier om uw woning van binnen en buiten te isoleren. Met isolatiemateriaal worden lege gaten in de muren opgevuld. Door de lege gaten kunnen de energiekosten oplopen. Het is de ingang voor tocht en vocht. De gaten ontstaan door de ouderdom van het gebouw. De grootte de gaten wordt bepaald door het materiaal dat zich in de muren van het gebouw bevindt. Zijn de muren gevuld met de spouwmuurisolatie wordt de bovenzijde met specie in dezelfde kleur van de buitengevel af gewerkt.

Voordelen

Het gebruiken van spouwmuurisolatie heeft verschillende voordelen. Het kan ervoor zorgen dat u maandelijks kosten bespaart op uw energierekening. Het woningcomfort wordt verbeterd waardoor de waarde van de woning omhooggaat. Andere voordelen zijn:

  • Het is een eenvoudige manier om het uit te voeren
  • De waarde van het isolatiemateriaal is hoog
  • Goed vochtbestendig
  • Geen verzakkingen
  • Het is een regulerend isolatiemateriaal dat vochtbestendig is
  • Milieuvriendelijk

Voor het aanvragen van het isolatiemateriaal is het mogelijk om een subsidie ervoor aan te vragen. Met behulp van een subsidie is het mogelijk om werkzaamheden uit te laten voeren door een deskundiger. Per woning kan de hoogte van de subsidie verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een deskundig bedrijf.

Technische eisen voor spouwmuurisolatie

Het vullen van de gaten met spouwvulling moet voldoen aan een aantal eisen. In sommige gevallen worden de volgende materialen gebruikt voor bepaalde technieken:

  • Steen- en glaswol: Dit is een materiaal dat wordt gebruikt bij grote gaten in de muren. Dit is een materiaal dat niet geschrikt is voor kleine muur ruimtes. De vlokken die in de isolatiemateriaal zit, kan blijven hangen waardoor het niet opgevuld wordt.
  • UF-schuim: Dit is een isolatiemateriaal die geschrikt is voor kleine ruimtes. Dit is een schuim dat gevoelig is voor ongedierte en vocht.
  • PS-schuim: Dit zijn parels geschrikt voor kleine muur ruimtes. Het schuim kan gevoelig zijn vocht en ongedierte.
  • Purschuim: Door een kleine invoering opening kan het schuim in de open muurruimte komen. Één van de eisen is dat het purschuim CFK-vrij is.

Bekijk hier de prijzen per soort spouwisolatie.

Bij het inschakelen van een deskundige wordt de woning volledig geïnspecteerd en word er schoon gemaakt als het nodig is. Vervuiling kan ervoor zorgen dat het isolatiemateriaal niet gevuld wordt. Hierdoor is schoonmaken wel verstandig om onnodige kosten te voorkomen, Na het schoonmaken wordt de muurruimte gevuld. Bij oude woningen is het goed om te weten dat spouwisolatie gevolgen kan hebben op het natuurlijke ventilatiesysteem. Oude huizen hebben bewust kieren en open ruimtes tussen de muren. Deze dienen voor het circuleren van lucht waardoor de luchtvochtigheid in balans blijft. Het isoleren kan ervoor zorgen dat het huis vochtig wordt aan de binnen zijde. Controleer de ventilatie na het isoleren en zorg dat de luchtvochtigheid stabiel blijft. Is dit niet geval kunt u het aan geven bij de deskundige en wordt er gekeken naar een oplossing. Deskundige geeft garantie en zorgt ervoor dat alles goed uitgevoerd wordt.

Spouwmuurinformatie-info
www.spouwmuurisolatie-info.nl