Snel gebouwd

Innovatie & Inspiratie
Artikel delen

Als je voorop wil lopen, moet je stappen zetten

Kingspan Unidek introduceert een nieuw en completer assortiment dakelementen. Voor toekomstige generaties moet de wereld verduurzamen. De bouw moet dus ook verduurzamen. Maar hoe kunnen we dit uitvoerbaar maken en op een makkelijke manier doen?

Planet Passionate

Kingspan Unidek wil voorop blijven lopen door stappen te zetten. Vanuit hun wereldwijde duurzaamheidsstrategie Planet Passionate hebben ze grote doelstellingen op het gebied van energie- en koolstofreductie, bevordering van circulariteit en ocean clean-up projecten.

Niet kijken naar Bouwbesluit

De eerste grote stap is een completer en duurzamer assortiment dakelementen. Geheel in lijn met de Planet Passionate strategie introduceert Kingspan Unidek 4 nieuwe producten gericht op de behoeften uit de markt: Unidek Reno Dek Plus, Unidek Aero Light, Unidek Aero Light RE en Unidek Aero Bio. Bij de ontwikkeling van deze producten is niet gekeken naar minimale eisen vanuit het Bouwbesluit, maar is een nieuwe standaard gezet. Een standaard die gericht is op duurzaamheid & circulariteit, toekomstbestendigheid en comfort.

4 nieuwe producten

Unidek Reno Dek Plus

Unidek Reno Dek Plus is ontstaan in samenwerking met de dakdakkersbranche. Het is dé ideale isolatieoplossing voor dakrenovatie op een doorgebogen dakbeschot. Omdat Unidek Reno Dek Plus zelfdragend te monteren is, wordt het dakoppervlak weer mooi strak.

Unidek Aero Light

Unidek Aero Light is ontstaan als antwoord op verwerkingscomfort, thermisch comfort en akoestisch comfort. Ook is gekeken naar ontwikkelingen zoals grondstoffenschaarste en is de hoeveelheid hout gereduceerd. Unidek Aero Light kan worden ingezet bij vrijstaande of geschakelde woningen en wordt met name toegepast bij renovatieprojecten.

Unidek Aero Light RE

Unidek Aero Light RE is hét circulaire dakelement voor vrijstaande of geschakelde woningen bij grootschalige renovatieprojecten. Unidek Aero Light RE heeft als hoofdbestanddeel gerecycled EPS, waardoor minder fossiele grondstoffen hoeven te worden gebruikt.

Unidek Aero Bio

Unidek Aero Bio is hét duurzame dakelement voor vrijstaande of geschakelde nieuwbouwwoningen. Het betekent een bewuste keuze voor duurzaam isolatiemateriaal met een zeer gunstige LCA-score. Unidek Aero Bio is namelijk gebaseerd op de Mass Balance methode. Zo weet u zeker dat hernieuwbare grondstoffen toegekend zijn, het product volledig gecertificeerd is en u concreet een bijdrage levert aan CO2-reductie.

De innovatieve aard van Kingspan Unidek heeft geleid tot de ontwikkeling van talloze producten voor de bouw. Maar ze blijven de lat steeds hoger leggen. Met de ambitie om producten te leveren die antwoord geven op toekomstvragen. Hiervoor maken ze stappen en blijven ze verbeteren, verduurzamen en innoveren.

Kingspan
www.unidekdakelementen.nl

BouwTotaal