Minerale gevelstrips sluiten aan op iedere energetische ambitie

Artikel delen

Als ontwerper begeef je je continue in het spanningsveld tussen budget, programma van eisen en de prestatie van het ontwerp. Eén ding is zeker: het terugdringen van de energiebehoefte door het realiseren van een hoge RC-waarde is altijd de eerste stap en deze hoeft je niet te beperken in het ontwerp. Met minerale gevelstrips kun je zo’n 20% slanker bouwen. Ruimte voor het toevoegen van extra RC-waarde binnen hetzelfde profiel óf inzetbaar als extra vloeroppervlak. Minerale gevelstrips van Sto zijn als gevelbekleding toepasbaar op een gevelisolatiesysteem, maar lenen zich ook uitstekend voor de verwerking in een geïndustrialiseerd proces.

Een footprint die aansluit bij circulaire ambities

Minder fossiele brandstoffen betekent minder CO2-uitstoot. Daarom worden minerale gevelstrips gedroogd in plaats van gebakken. Het geringe eigen gewicht zorgt voor een flinke besparing van transport-gerelateerde CO2-uitstoot. Een zware constructie is in de meeste gevallen niet nodig, waarmee minder aanspraak gedaan wordt op zware materialen zoals staal en lateien.

Een veilige referentieperiode voor tenminste vijftig jaar

Minerale gevelstrips zijn onderhoudsarm worden gekenmerkt door een lange levensduur. Dankzij het geringe eigen gewicht van minerale gevelstrips is het verlijmen van dit gevelmateriaal uitermate veilig. Als onderdeel van een nauwkeurig op elkaar afgestemd gevelsysteem zijn de minerale gevelstrips van Sto uitvoerig getest en gecertificeerd. Niet alleen de producten dienen aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen, maar ook de vakmannen die het materiaal verwerken. Zo wordt duurzame kwaliteit bewaakt.

Sto
www.gevel.nl