Stimuleren van opleiding voor jonge vaktalenten speerpunt voor Remeha

Artikel delen

Remeha heeft zich als partner verbonden aan WorldSkills Netherlands, de Nederlandse organisator van vakwedstrijden voor het beroepsonderwijs. Op 2 februari tekenden Mark Vellinga, directeur Sales Unit Nederland en Erik van der Zwan, algemeen directeur WorldSkills Netherlands, hiervoor een sponsorcontract. Remeha geeft hiermee invulling aan de wens om nauwer betrokken te zijn bij het onderwijs en vaktalenten van de toekomst. Mark Vellinga is erg verheugd met de samenwerking. Vellinga: “Het opleiden van de installateur van morgen is cruciaal in het daadwerkelijk laten slagen van de energietransitie. We zijn blij dat we door de samenwerking met WorldSkills Netherlands kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jong vaktalent.“ 

Vakwedstrijden en meer

Binnen het project Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands vakwedstrijden voor mbo-studenten. In voorronden, kwalificatiewedstrijden en een nationale finale strijden vaktalenten om het Nederlands Kampioenschap binnen hun vakgebied. Bijna alle mbo-instellingen doen aan de wedstrijden mee. Remeha is als partner hoofdsponsor van de wedstrijd sanitaire- en verwarmingstechnicus. Het bedrijf levert onder andere de installaties die studenten nodig hebben voor het uitvoeren van hun opdracht. Het gaat om de nieuwste duurzame installaties, waarmee studenten de mogelijkheid hebben om met de meest innovatieve duurzame producten te werken.

Vellinga: “Het is belangrijk dat de jonge vaktalenten zich ontwikkelen in de volledige breedte van het vak. Dus naast de traditionele CV ketel ook bekend raken met duurzame producten, zoals de (hybride) warmtepomp.“

Jongeren uitdagen

Ook Erik van der Zwan juicht de samenwerking toe. Van der Zwan: “In een markt waarin krapte ontstaat en innovatie snel gaat, is het steeds lastiger om goed geschoold personeel te vinden. Daarom is samenwerken met vooraanstaande partijen uit het bedrijfsleven alsmaar belangrijker. Het partnerschap met Remeha biedt onze deelnemers een unieke kans om kennis op te doen van innovatieve technieken en te werken met hoogstaande materialen. Hiermee zijn wij in staat om de kwaliteit van vakwedstrijden naar een nog hoger niveau te brengen en jongeren te blijven stimuleren en uitdagen.”

De finale van de wedstrijd Sanitaire- en verwarmingstechnicus vindt plaats tijdens Skills The Finals. Dit is het grootste beroepenevenement van Nederland, dit jaar op 31 maart en 1 april in Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op skillsthefinals.nl.