Dakvensters met technische en economische meerwaarde

Artikel delen

In de enorme renovatieopgave waarvoor vastgoedeigenaren en de bouwsector momenteel staan, spelen goede isolatie en energiebesparing een hoofdrol. De zolder krijgt bij die renovatie niet altijd de aandacht die het verdient, zo weten ze bij Roto Frank. “Daarom bieden wij dakvensters met technische meerwaarde en economisch voordeel, die bovendien het wooncomfort van bewoners vergroten”, zegt Hjalmar Bakker, Sales & Key Accountmanager Roto Frank Nederland.

dakvenstersRoto Frank zet tijdens de komende editie van de vakbeurs Restauratie (17 t/m 19 mei in de Brabanthallen in Den Bosch) twee dakvensters in de spotlights. Bakker: “Naast andere concepten die we op de beursvloer presenteren, vragen we extra aandacht voor ons Designo 4-pans dakraam en het Roto Q4 tuimelraam.”

Het Designo 4-pans dakraam is een alternatief voor de standaard niet geïsoleerde dakramen, die vaak op bergzolders toegepast worden. Met een U-waarde van 1.5 presteert dit dakraam veel beter dan andere dakramen, die traditioneel een U-waarde van 3.2 tot 3.5 vertegenwoordigen.

“We hebben dit dakraam doorontwikkeld tot een volwaardige oplossing, inclusief accessoires als een verduisterend gordijn en zonwerend screen. Een economisch interessant alternatief voor woningcorporaties”, aldus Bakker.

Met het volwaardige dakraam Roto Q4 kan een extreem hoge isolatiewaarde van 0.77 behaald worden. Bakker: “Die prestatie kunnen we over het hele maatspectrum garanderen. En wij halen in de standaarduitvoering met dubbelglas prestaties die anderen met triple glas halen.”

Het kunststof profiel maakt de Roto Q4 bovendien erg onderhoudsarm. Daarmee voorziet Roto Frank in een groeiende behoefte.

Roto Frank
www.roto-dakramen.nl