Flexibele poederlijm voor groot formaat tegels

Artikel delen

De vraag naar XXL-tegels is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zowel in de woning- als utiliteitsbouw zijn de groot formaat tegels erg populair. Speciaal voor deze tegels heeft Kiwitz de hoog flexibele universele poederlijm Kiwitz LMN 590 ontwikkeld. Daarmee kan de tegelzetter de XXL-tegels eenvoudig 100% verlijmen.

ontkoppelingsmat

“De Kiwitz LMN 590 bindt af door het eigen water te gebruiken, waardoor er weinig restvocht overblijft. Dat is belangrijk bij de verlijming van groot formaat tegels, want die hebben veel minder en vaak dunne voegen”, zegt Fons Hendriksen, Accountmanager Midden-Oost Nederland van Kiwitz.
Daarnaast blijft de lijm erg goed staan en is het vloei-effect optimaal. “Dat zorgt ervoor dat de lijm zich bij het plaatsen van de tegel makkelijk verspreid en de tegel maximaal verlijmd wordt.”

Vanwege zijn hoge flexibiliteit conform C2TE classificatie – S2 is de Kiwitz LMN 590 zeer geschikt voor toepassing op kritische ondergronden. Ook op jonge cementdekvloeren. Hendriksen: “Het hoge bouwtempo waarin tegenwoordig gewerkt wordt, zorgt ervoor dat de tegels in veel gevallen geplaatst worden als de vloeren en wanden nog niet volledig uitgehard zijn. Dankzij de hoge flexibiliteit kan deze speciale lijm de werking van vloeren goed opvangen. Ook maakt het de lijm geschikt voor gebruik bij vloerverwarming.”

Ondanks die flexibiliteit adviseert Kiwitz toch om bij groot formaat vloertegels ontkoppelingsmatjes te gebruiken. “Daarvoor hebben wij onze DMT 925 ontwikkeld. Die biedt de tegelzetter, in combinatie met de Kiwitz LMN 590, gegarandeerde flexibiliteit en kwaliteit.”

Kiwitz
www.kiwitz.nl