Meer planningszekerheid voor legwerkzaamheden buiten

Artikel delen

De nieuwe PCI Flexmörtel® Premium met verbeterde formule is de buitenspecialist van de PCI Flexmörtel®-productlijn voor het leggen van keramische vloeren en natuursteen op balkons en terrassen. Het bijzondere aan zijn nieuwe formule is de gelijkblijvende uithardings- en verwerkingstijd, zowel bij lage als bij hoge temperaturen. Deze eigenschappen in combinatie met een hoge uitbloeibestendigheid en snelle legbaarheid maken dit product tot de ideale Flexmörtel voor buitentoepassingen.

PCI Flexmörtel® Premium is bijzonder geschikt voor het leggen van keramische en natuursteenvloeren op balkons en terrassen.

Snelle weersveranderingen, zoals die in ons land steeds vaker voorkomen, maken legwerkzaamheden buiten vaak tot een riskante onderneming. Dankzij zijn verbeterde formule biedt de nieuwe PCI Flexmörtel® Premium gelijkblijvende uithardings- en verwerkingstijden bij alle weersomstandigheden. Deze garanderen nog meer flexibiliteit en plannings- en uitvoeringszekerheid op de bouwplaats.

Dankzij een effectieve kristallijne waterbinding wordt het aanmaakwater binnen enkele uren volledig gebonden, zodat er met name bij het leggen van natuursteenvloeren geen verkleuringen of vervormingen optreden.

Deze voordelen maken de PCI Flexmörtel® Premium bijzonder geschikt voor het leggen van keramische en natuursteenvloeren op balkons en terrassen. Bovendien combineert dit product het verwerkingscomfort van een normaal uithardende lijm met de technische voordelen van een snellijm. De lijm heeft een verwerkingstijd van ca. 90 minuten, de gelegde vloer kan reeds na ca. 4 uur worden belopen.

PCI Flexmörtel® Premium is de buitenspecialist van de PCI Flexmörtel®-productlijn van de nieuwste generatie.

“Dankzij onze klantrelaties en onze deskundige adviseurs ter plaatse weten wij waar handel en vakman behoefte aan hebben”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing bij PCI. “Voor buitentoepassingen is er behoefte aan een legmortel die in alle seizoenen en bij elke omgevingstemperatuur nagenoeg dezelfde eigenschappen vertoont, met een lange verwerkingstijd voor probleemloos leggen en toch een snelle uitharding, zodat de gebruiker dezelfde dag nog kan voegen”.

De vakman kan de materiaalconsistentie van de PCI Flexmörtel® Premium variabel instellen – afhankelijk van de behoefte als dunbed-, vloeibed- of middelbedmortel.

De nieuwe PCI Flexmörtel® Premium is uiterst emissie-arm conform GEV-EMICODE® EC 1 PLUS, voor een gezonder woonklimaat en een geringere belasting van de omgevingslucht.

PCI
www.pci-afbouw.nl