16 duurzame Kingspan TEK woningen in Hilversum

Artikel delen

Project De Groene Gooyers in Hilversum wordt gerealiseerd op de plaats waar ooit een tuincentrum stond. Houtkonstruktie Friesland realiseert met behulp van Kingspan TEK elementen de casco’s van de woningen.
Het project bestaat uit 16 duurzame woningen die levensloop bestendig zijn. De woningen zijn ontworpen door architect Frank Roodbeen. In zijn ontwerp heeft hij optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte die met de sloop van het tuincentrum beschikbaar kwam. 

16 duurzame Kingspan TEK woningen in Hilversum

Meer gebruiksvloeroppervlakte

De woningen worden energiezuinig gebouwd. Dat hoeft niet per sé te betekenen dat er een dik isolatiepakket nodig is. Dat zou zonde zijn van de beperkte ruimte. Het Kingspan TEK Bouwsysteem is een slank systeem met hoge isolatiewaarden. De elementen die gebruikt worden zijn slechts 172 mm dik. Hierdoor kan de gebruiksvloeroppervlakte tot wel 10% worden vergroot t.o.v. de traditionele systemen.
Gebouwd op een ondergrondse parkeergarage
Het hofje zelf wordt autovrij, maar is voorzien van een ondergrondse parkeerplaats die ruimte biedt aan 31 auto’s. Daar bovenop worden de woningen gebouwd. Een situatie waar de lichtgewicht eigenschap van de Kingspan TEK-elementen goed van pas komt.

16 duurzame Kingspan TEK woningen in Hilversum

Over Kingspan TEK

Het Kingspan TEK Bouwsysteem is een ruwbouw casco dat bestaat uit SIP-panelen. SIP staat voor Structural Insulated Panels, oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Dit betekent dat SIPS isolatie en drager in één combineert. Bij traditionele bouw of houtskeletbouw wordt dit opgebouwd uit meerdere losse materialen die tezamen het skelet vormen.
De elementen zijn dun maar zeer stevig en maken het mogelijk om een luchtdichte en koudebrug-arme gebouwschil te realiseren. Het op maat maken van de elementen en de bouw van het ruwbouw casco wordt gedaan door gecertificeerde Bouwpartners. In slechts enkele dagen zetten zij de basis voor een energiezuinige woning. Het Kingspan TEK bouwsysteem kan worden ingezet bij vrijstaande én seriematige woningen.

Het bouwsysteem is dampopen. Bij een dampopen opbouw wordt de relatieve luchtvochtigheid in de constructie gereguleerd en zorgt dit voor een natuurlijk ademend woonklimaat. Damp die eventueel in de constructie komt kan bij dampopen bouwen altijd via de buitenzijde verdwijnen. Dampopen constructies geven geen risico’s op condensatie, schimmel- en rotvorming en bieden daarnaast meer wooncomfort en een optimaal leefklimaat.

Kingspan TEK
www.kingspantek.nl