Duurzame bescherming tegen vocht en schimmel

Artikel delen

Met de Durelis Prevent bouwplaat en de Durelis VapourBlock spaanplaat biedt UNILIN Panels twee bouwplaten waarin duurzaamheid en slimme techniek een hoofdrol spelen. Daarmee toont UNILIN Panels zich een expert in houtbouw, met oog voor het verantwoord en optimaal hergebruik van materialen.

.UNILIN_Building_Residential_Energy-neutral

Bij de productie van de twee bouwplaten maakt UNILIN Panels gebruik van meer dan 90% gerecycled hout. De overige 10% is restmateriaal van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer of onderhoud van wegbermen. Beide platen zijn dus volledig uit herwonnen hout geproduceerd.

Schimmelwerend

De Durelis Prevent is een vocht- en schimmelwerende P5 spaanplaat. De toplagen zijn behandelend tegen oppervlakteschimmelvorming en daardoor geschikt voor toepassing in tijdelijk onverwarmde, ongeventileerde omgevingen, zoals aan de binnenzijde van dakelementen.

Voor een maximale periode van zes maanden na levering biedt Durelis Prevent bescherming tegen de vorming van oppervlakteschimmel. Daarna zijn – in een standaard verwarmde en geventileerde woning – de groeicondities voor oppervlakteschimmelvorming niet meer aanwezig.

De Durelis Prevent spaanplaat is standaard beschikbaar in het formaat 1218mm x 3960mm en een dikte van 11mm met ongekleurde toplaag en middenlaag.

Luchtdicht en dampremmend

UNILIN_Building_Residential_Energy-neutralBehalve vochtwerend is de Durelis VapourBlock ook luchtdicht en dampremmend. Die eigenschappen dankt de spaanplaat aan een industriële coating, die aan de binnenzijde van de plaat is aangebracht.

De geïntegreerde coating op de Durelis VapourBlock maakt de plaat duurzamer dan standaard luchtdichte, dampremmende afwerkingen zoals plastic folies. Daarmee draagt UNILIN Panels actief bij aan het terugdringen van het gebruik van plastic in de houtbouw.

Durelis VapourBlock is bij uitstek geschikt als uitstijvende, luchtdichte en dampremmende bouwplaat voor houtskeletbouw, lage-energiebouw en passiefbouw. De plaat is standaard beschikbaar in het formaat 2800 x 1196mm en in twee diktes; 12 en 15mm.

Join the circle

De duurzame Durelis Prevent en Durelis VapourBlock zijn zeker geen uitzondering in het uitgebreide assortiment van UNILIN Panels. De producent heeft circulair bouwen met hout centraal gesteld binnen de organisatie. Zo wordt onbruikbaar houtafval omgezet in groene energie in de eigen energiecentrales en wordt in de productie 100 procent herwonnen hout ingezet.

Door op die manier circulair te denken en handelen, nodigt UNILIN Panels – onder het motto ‘Join the circle’ – bouw- en interieurprofessionals uit om samen de klimaatcrisis te bestrijden.

UNILN Panels
www.unilinpanels.com