Voorkom ongevallen; beveilig stekeinden

Artikel delen

Onbeschermde stekeinden, zowel verticaal als horizontaal vormen een risico op de bouwplaats. Ongevallen kunnen ontstaan door struikelen en/ of vallen in stekeinden. Met als gevolg kleerscheuren, schaafwonden of ernstige verwondingen. Hakron biedt een aantal veiligheidsproducten waarmee dit risico wordt verkleind of voorkomen.

Nevosafe Plus valbeveiligers

novasafe plusDe Nevosafe Plus valbeveiligers kenmerken zich door een groot oppervlak van hoge-sterkte-kunststof, wat bedoeld is om de kinetische energie bij een val over een groot oppervlak van het menselijk lichaam te verspreiden. Voorzien van een  stalen inzet, die de bescherming biedt tegen het binnendringen in het lichaam van de stalen uiteinden (stekeinden).

Leverbaar in twee basistypes:

  • Nevosafe Plus 6/20 geschikt voor diameter 6 -20 mm.
  • Nevosafe Plus 20/36 geschikt voor diameter 20- 36 mm.

Universele valbeveiliger

universele valbeveiligingAls er een rij van stekeinden onafgebroken afgeschermd moet worden, is de

Universele valbeveiliger bij uitstek geschikt. De Universele stekeindbeveiliger uit signaalgeel slagvaste kunststof heeft een lengte van 1 meter. Toepasbaar op wapening rond 8 tot en met rond 40 mm. Snelle en eenvoudige montage.

Leverbaar in twee uitvoeringen:

  • Zonder stalen valplaat: toepasbaar als stootbeveiliging en signaalfunctie.
  • Met stalen valplaat: toepasbaar als valbeveiliging tot 100 kilo vanaf 3 meter hoogte.

Champignon signaal/beschermdoppen

Hiermee zijn de stekken goed zichtbaar en zijn de scherpe delen afgeschermd. De Champignon signaal-/beschermdoppen zijn bedoeld als visuele markering en lichte stootbescherming. Zij bieden ONVOLDOENDE bescherming tegen lichamelijke verwondingen (vallen e.d.); hiervoor dient de Nevosafe valbeschermer ingezet te worden.

champignon signaaldoppen

Pile-Safe paalkopbeveiliging

paalkopbeveiligingPile-Safe is een eenvoudige, herbruikbare en snelle valbeveiliger voor paalkoppen. Voorzien van stalen bodemplaat (kleine stalen plaat bovenzijde en volledige stalen plaat binnenzijde) voor valbescherming. Een duidelijk signalering door de opvallende gele of witte kleur. Leverbaar in drie types, afhankelijk van de diameter. Pile-Safe 1 is direct leverbaar. Pile-Safe type 2 en 3 vanaf begin juni.

Pile-Safe type 1 heeft een binnendiameter van 280 mm. ((vierkant 196 x 196 mm.) bij de bodem (de bovenzijde bij toepassing) en een buitendiameter van 340 mm aan de open zijde. Kleur geel.

Pile-Safe type 2 heeft een binnendiameter van 370 mm. (vierkant 260 x 260 mm)  Buitendiameter open zijde 480 mm. Kleur wit.

Pile-Safe type 3 heeft een binnendiameter bodem 410 mm. (vierkant 290 x 290 mm)  Buitendiameter open zijde 550 mm. Kleur wit.

pile-safe

pile-safe

Hakron Nederland B.V.
www.hakron.nl