Zorgeloos wonen met ‘stille’ en brandvertragende deur

Artikel delen

Onder de naam Weekamp FireProof levert Weekamp Deuren uit Dedemsvaart al vele jaren 30 en 60 minuten brandwerende deuren met GND-garantie voor nieuwbouw en renovatie. Daar is inmiddels een nieuwe geluidsisolerende deur aan toegevoegd, SoundProof genaamd. Deze ‘stille’ deur wordt eveneens geleverd met een 30 minuten brandwerendheid (SoundProof FP30).

De laatste jaren is er in de ogen van Weekamp Deuren terecht veel meer aandacht besteed aan het geluidscomfort in woningen. Daarom ontwikkelde de producent een deur die geschikt is om te worden toegepast als inpandige woningtoegangsdeur. De SoundProof deur heeft een Rw,p-waarde van 41 dB en valt daarmee royaal binnen geluidscategorie 2 van het GND.

Deuren uit deze geluidscategorie zijn volgens GND geschikt om te worden toegepast als inpandige woningtoegangsdeur met tussendeur tot de verblijfsruimte. Dat maakt de SoundProof-deuren veelzijdig toe te passen voor zorgeloos woongenot.

Samengestelde constructie

Daarnaast is de ontwikkelde deur ook nog eens 30 minuten brandvertragend gemaakt door de speciaal samengestelde constructie. De deuren zijn 54 mm dik en zijn leverbaar tot een afmeting van 980 x 2495 mm. Ze hebben een brandvertragende stabilisatievoorziening en worden, uiteraard, geleverd met FSC-keurmerk.

Weekamp Deuren is als echte maatwerkspecialist gewend om houten binnen- en buitendeuren te leveren geheel naar wens van de opdrachtgever. Van eigentijds en modern tot klassiek en jaren 30-stijl. Indien gewenst worden de deuren zelfs ter plekke ingemeten en gemonteerd voor de opdrachtgever.

weekamp deurenWeekamp Deuren
www.weekampdeuren.nl