Sneller en dieper schaven

Artikel delen

Next level; dat is volgens Makita de nieuwe XGT accu-schaafmachine KP001G. Zijn belangrijkste prestatie waarmee hij alle accu-machines achter zich laat: hij schaaft maximaal 4 mm diep per beweging. Een groef of sponning schaaft de veeleisende bouwprofessional tot 25 mm. In snelheid overtreft hij volgens Makita met zijn 82 mm schaafbreedte de gesnoerde machines. Diep en dun schaven én glad werk afleveren? Het kan allemaal.

makita

De accu-schaafmachine wordt aangedreven door een 40Vmax XGT Li-Ion batterij en heeft een krachtige koolborstelloze motor die zorgt voor een schaafdiepte tot 4 mm. De motor houdt de machine constant op toeren en wordt niet snel te warm. Lang werken op één volle acculading is geen enkel probleem. Het onbelaste toerental voor hoge snijsnelheden is 15.000 tpm. De machine is altijd voorbereid voor Auto-start Wireless System (AWS) voor draadloze communicatie tussen accumachine en accustofzuiger. Optionele AWS unit WUT01 is als accessoire verkrijgbaar. Er zijn ook uitvoeringen waarbij deze standaard wordt meegeleverd. De machine is voorzien van een elektronische rem voor optimale veiligheid. Spaanafvoer is naar beide zijden mogelijk.

Comfortabel in gebruik

De machine heeft een diepte-instelknop met een hoge nauwkeurigheid van 0,1 mm. Drie V-groeven in de zool van 1,4 of 3 en 4 mm maken kanten breken eenvoudig. Voor het schaven worden HM-wisselbeitels meegeleverd, die aan twee zijden te gebruiken zijn en een lange levensduur hebben. De KP001G is comfortabel in gebruik door de ergonomische, met rubber beklede handgreep. De parkeersteun op de zool beschermt schaafbeitels en werkstuk bij het ‘uitdraaiend’ wegzetten van de schaaf. Deze accu-schaafmachine is verkrijgbaar met diverse accu’s en laders.

makita

Hoger vermogen

Makita’s XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu’s met een hoog vermogen: de 40 Volt Max accu’s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu’s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu’s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht – maken van XGT een zeer betrouwbaar platform.

Makita
www.makita.nl