Flexibele tegellijm voor grootformaat tegels

Artikel delen

In een markt waarin grootformaat tegels de trend bepalen, biedt Uzin Utz met codex Power RX 4 Ultra een tegellijm waarmee de verwerker meer kwaliteit kan leveren. De lijm vloeit beter dan reguliere tegellijmen waardoor een lijmcontactvlak van minimaal 80 procent eenvoudiger te behalen is. “Codex Power RX 4 Ultra maakt de verwerking van grootformaat tegels lichter en zorgt voor een kwalitatieve hechting met minder risico op beschadigingen”, zegt Jeroen Schaepers, Technisch Commercieel Adviseur van codex.

De codex Power RX 4 Ultra is een poedertegellijm die toegepast kan worden voor grootformaat tegels op de vloer en aan de wand. Schaepers: “Bij de verwerking van grote tegels is het met een gewone tegellijm voor de tegelzetter erg lastig om voldoende lijmcontactvlak te krijgen. Daarvoor zijn de traditionele lijmen te standvastig en het kost dan erg veel moeite om de tegels goed te verwerken.”

Flexibel

De meer flexibele codex Power RX 4 Ultra laat zich eenvoudig aanbrengen en vloeit beter. “Daarmee creëert de tegelzetter makkelijk een stabiel en groot lijmcontactvlak. Belangrijk voor de hechting van de tegel, maar ook voor de kwaliteit van het uiteindelijke geleverde werk. Een groot lijmcontactvlak voorkomt holle plekken onder de tegels, die daardoor minder snel beschadigen in het geval er iets op valt.”

Volgens Schaepers zit de codex Power RX 4 Ultra tussen de vloeibedlijmen en traditionele lijmen in. “Groot verschil met de vloeibedlijmen is dat daarmee de voegen ook snel vollopen met lijm. Daarvan heb je met de codex Power RX 4 Ultra geen last.”

Codex, een merk van Uzin Utz Nederland
www.codex-x.com