Hoge energierekeningen? Isolerende dakelementen helpen bij verlaging

Artikel delen

Bij de ontwikkeling van het assortiment Unidek Dakelementen houdt Kingspan Unidek continu rekening met de wensen uit de markt. Er wordt hierbij niet gekeken naar de minimale eisen vanuit het Bouwbesluit: Kingspan Unidek wil een nieuwe standaard zetten. Een standaard die gericht is op comfort en veiligheid, duurzame en circulaire materialen, korte levertijden en een makkelijke verwerking.

Dakelement

Het bedrijf is al meer dan 50 jaar leverancier van innovatieve producten en oplossingen. Ze zet zich sterk in voor het realiseren van duurzame, comfortabele en veilige gebouwen, waarmee energie en (fossiele) grondstoffen bespaard, hergebruikt of slimmer ingezet kunnen worden.

Isolerend dakelement

DakelementUnidek Aero Light is een isolerend dakelement met een kern van brandvertragend gemodificeerd EPS Platinum, voorzien van 2 geïntegreerde verstijvers van 19 mm hoog en 43 mm breed. De buitenzijde is voorzien van een 3 mm spaanplaat met groene folie en ruitmotief en 3 tengels van 20 mm hoog en 30 mm breed. De binnenzijde is voorzien van een 12 mm gipskartonplaat, die tussen 2 verstijvers is aangebracht, afgewerkt met een 3 mm spaanplaat voorzien van een witte zichtzijde.

Unidek Aero Light is geschikt voor vrijstaande en geschakelde woningbouw. Het dakelement is uitermate geluidwerend. De geluidwerende eigenschappen van Unidek Aero Light bieden extra comfort met betrekking tot geluid van buiten. De Rw-waarde is 36 (-2;-7) dB. Unidek Aero Light leent zich uitstekend voor combinaties met andere bouwoplossingen, zoals Unidek Aero Light Dakraamkozijn. 

Snelle montage

Het monteren van de Unidek Aero Light dakelementen is uiterst eenvoudig en de speciale zelfborende schroeven zorgen voor een snelle verwerking. De hydraulische hijsklem blijft tijdens de montage geklemd op het dakelement en houdt deze in positie. Dit resulteert in een makkelijker en arbeidsverlichtend montageproces. Daarnaast is de hydraulische hijsklem uitermate geschikt voor nauwgezette aansluitende montage tegen de naastliggende dakelementen aan. Hierdoor ontstaat een perfecte aansluiting die eenvoudig water- en luchtdicht wordt afgewerkt met Aerosafe-foam.

Dakelementen

Sterk dakelement

De combinatie van geïntegreerde verstijvers aan de onderkant, het stootongevoelige plaatmateriaal, EPS Platinum en de 12 mm gipskartonplaat maken Unidek Aero Light zeer sterk. Dankzij deze eigenschappen is het resultaat: een stootvast beloopbaar dakelement, makkelijk te kantelen .zonder risico op beschadiging en met een brandreactie Euroklasse C. Uiteraard in combinatie met de juiste toebehoren.

Multi-inzetbaar

Unidek Aero Light wordt ingezet bij kleine en grootschalige projecten. Het dakelement kan door de goede geluidsisolatie ook bij vrijstaande woningen gebruikt worden. Wanneer een dakraam gewenst is, kan er gebruik worden gemaakt van het Unidek Aero Light Dakraamkozijn. Daarmee monteert u het dakraam eenvoudig zonder een raveling. Worden er PV-panelen op het dak geplaatst? Met Unidek Aero Light kan gekozen worden voor een opdak- of een indaksysteem.

Geluidwerend en duurzaam

Het dakelement is uitermate geluidwerend. De geluidwerende eigenschappen van Unidek Aero Light bieden extra comfort met betrekking tot geluid van buiten. Bewoners ervaren daardoor minder overlast. De Rw-waarde is 36 (-2; -7) dB. De Ra-waardes voor spectrum 1 en 2 zijn resp. 34 dB(A) en 29 dB(A).

EPS Platinum, waaruit de kern van Unidek Aero Light bestaat, is een duurzaam, milieuvriendelijk isolatiemateriaal met thermische eigenschappen tot en met passiefhuis-niveau. EPS is 100% recyclebaar en heeft daardoor een zeer lange levensduur in tegenstelling tot andere isolatiematerialen die uiteindelijk veelal verbrand moeten worden.

Comfort en service

Unidek Aero Light dakelementen zijn leverbaar tot en met Rc-waarde 10.0. Dit belooft een hoog thermisch comfort voor de bewoner en daarbij dus een lagere energierekening.

Voor een goede verwerking van het product met het beste resultaat voorziet Kingspan Unidek u graag van technisch advies en ondersteuning bij uw keuze. Tevens biedt het bedrijf, als extra service voor de verwerker, een gratis demonstratie op locatie.

Kingspan Unidek
www.kingspanunidek.nl
Standnummer 1.D046